Obama investeert in modernisering internet

Dit artikel delen:

De aankomend president van de Verenigde Staten Barack Obama investeert de komende jaren miljarden in de modernisering van internet. Dat voornemen maakt deel uit van zijn economische hervormingsplan.

De nieuwe president van de Verenigde Staten Barack Obama vindt het niet acceptabel dat Amerika op de vijftiende plaats staat in de wereldranglijst wat betreft breedbandinternet. Dat zei de aankomend president in zijn wekelijks weblogbericht en Youtube-toespraak. "Hier, in het land waar het internet is uitgevonden zou ieder kind de kans moeten hebben online te gaan. Die kans krijgen ze zodra ik president ben."

Hij presenteerde enkele fundamenten van zijn economische hervormingsplan. Zijn plan bestaat uit drie fundamentele vernieuwingen. De aankomend president investeert in de infrastructuur van zijn land. In het bijzonder gaat het om: overheidsgebouwen energiezuiniger maken, wegen en scholen. "Als onderdeel van de vernieuwingen aan scholen en wegen pakken we ook onze digitale snelweg aan."

Ziekenhuizen verbinden via internet

Obama wil dat alle ziekenhuizen met elkaar worden verbonden via het internet. "Zo hoop ik ook onze gezondheidszorg te verbeteren. We zorgen ervoor dat iedere dokter en ziekenhuis in dit land de beste technologie gebruikt en elektronische patiëntendossiers. Daarmee hoop ik miljarden dollars per jaar te besparen en levens te redden."

Hoeveel hij exact investeert in deze vernieuwingen moet in januari blijken tijdens besprekingen met het parlement.

Landelijk dekkend draadloos netwerk

De voorzitter van de media- en telecomtoezichter FCC, Kevin Martin, wil ruimte in de ether vrij maken voor een landelijk dekkend draadloos netwerk. Dat zou op basaal niveau gratis internet voor iedereen in de VS moeten garanderen. Binnenkort veilt de Amerikaanse overheid spectrum. Daarbij zou Martin aan bieders vragen om een kwart van de bandbreedte beschikbaar te maken voor zijn plan. Zodoende zou 95 procent van de bevolking toegang tot gratis draadloos internet moeten kunnen krijgen.

Obama zendt de wekelijkse toespraken uit via zijn site Change.gov. Daar kunnen Amerikaanse burgers ook discussiëren over de vormgeving van Obama's beleid. De teksten op Change.gov vallen sinds vorige week onder een Creative Commons-licentie. Het staat iedereen vrij de teksten te verwerken en herpubliceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"hier waar het internet is uitgevonden" uhm weet niet hoor maar het dat is op CERN uitgevonden dus weet niet waar hij dat vandaan haald of het is weer typisch amerikaans

The USSR's launch of Sputnik spurred the United States to create the Advanced Research Projects Agency, known as ARPA, in February 1958 to regain a technological lead. ARPA created the Information Processing Technology Office (IPTO) to further the research of the Semi Automatic Ground Environment (SAGE) program, which had networked country-wide radar systems together for the first time.

SAGE was de voorloper van het huidige internet, CERN (The European Organization for Nuclear Research) heeft daar niet zoveel mee te maken.

Internet is voor zover mij altijd geleerd is afgeleid van ARPANET, een vroeg netwerk dat gebruikt werd tussen diverse Amerikaanse onderzoeksinstellingen. De militaire research-organisatie DARPA werkte hier aan mee. Het gebruik van het het TCP/IP protocol komt bijvoorbeeld bij DARPA vandaan. CERN is de bedenker van het WorldWideWeb-project. En het WWW is iets anders dan het internet, het is er onderdeel van. Het internet en-sich is veel meer dan alleen maar het WWW. De bewering van Obama dat het internet in de USA is uitgevonden klopt.

"Obama wil dat alle ziekenhuizen met elkaar worden verbonden via het internet"
Kijk.. zie hier de ware reden waarom nederland voorop loopt met de invoering van het Electronisch Patienten Dossier. Kunnen we meteen aangesloten worden op de amerikaanse digitale snelweg als ie klaar is ;-)

"Wil ruimte in de ether vrij maken voor een landelijk dekkend draadloos netwerk."
Mooie garantie om die ziekenhuizen - die via internet aan elkaar geknoopt gaan worden - te verzekeren met een toeloop van (stralings) zieke patienten, Zeker nu "wetenschappelijk bewezen is dat mobieltjes en straling niet zo erg gezond zijn voor het menselijk wezen"
Het (operatie) mes snijdt idd aan twee kanten voor de werkgelegenheid in de states.. Slimme zet van die Obama

"Zodoende zou 95 procent van de bevolking toegang tot gratis draadloos internet moeten kunnen krijgen."
Dat draadloos internet is voor Big Brother (nsa, cia, fbi) een mooie manier om de amerikaanse (en straks europesche) burgers nog beter te tracken en tracen natuurlijk. Weer meer controle en werkgelegenheid in de states.

"I have a Dream.... One Global patient internet... powered by Microsoft Health and Google Health"
http://www.healthvault.com/
https://www.google.com/health

Daarom.... www.privacymatters.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-08T10:19:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.