Managed hosting door True

Kritiek op plan voor meer domeinnaamextensies

 

De nieuwe plannen van de Icann om meer generieke topleveldomeinnamen mogelijk te maken vallen niet in goede aarde bij bedrijven en instellingen. Zij vinden dat merknaam-bezitters het nu al druk genoeg hebben met het noodgedwongen registreren van domeinnamen om pishing, fraude en inbreuk op de merknaam te voorkomen.

Bedrijven en instellingen hebben kritiek op de plannen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (icann) voor meer generieke topleveldomeinnamen (tld). Tot gisteren konden bedrijven hierop kritiek geven. De bedoeling is dat hierna meer topleveldomeinnamen mogelijk zijn dan de huidige. Dat zijn er nu in totaal bijna 250: deels landenextensies en deels generieke tld's zoals .com, .net, .org, .info, .biz, .gov, en .edu.

Bedrijven hebben echter kritiek op de plannen van de Icann. De organisatie zou meer onderzoek moeten doen naar de noodzaak ervan, vinden zij. "Er zijn veel onbeantwoorde vragen. Bijvoorbeeld of er veel vraag is naar deze nieuwe .tlds en of het nu wel het tijdstip is om het plan in te voeren, gezien het economische klimaat", schrijft vice-president David Fares van News Corporation in zijn reactie aan de organisatie.

Rechtvaardiging

Waar Icann ook naar zou moeten kijken is hoe merknamen in het nieuwe plan worden beschermd, zeggen de bedrijven. "Er zijn nu al bijna 250 topleveldomeinnamen publiek beschikbaar. Eigenaren van een merknaam hebben het nu al druk genoeg met het noodgedwongen registreren van allerlei domeinnamen om pishing, fraude en inbreuk op de merknaam te voorkomen", schrijft Marc-Anthony Signorino, namens een groot aantal Amerikaanse bedrijven waaronder Yahoo! en Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2812608). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×