Kritiek op plan voor meer domeinnaamextensies

Dit artikel delen:

De nieuwe plannen van de Icann om meer generieke topleveldomeinnamen mogelijk te maken vallen niet in goede aarde bij bedrijven en instellingen. Zij vinden dat merknaam-bezitters het nu al druk genoeg hebben met het noodgedwongen registreren van domeinnamen om pishing, fraude en inbreuk op de merknaam te voorkomen.

Bedrijven en instellingen hebben kritiek op de plannen van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (icann) voor meer generieke topleveldomeinnamen (tld). Tot gisteren konden bedrijven hierop kritiek geven. De bedoeling is dat hierna meer topleveldomeinnamen mogelijk zijn dan de huidige. Dat zijn er nu in totaal bijna 250: deels landenextensies en deels generieke tld's zoals .com, .net, .org, .info, .biz, .gov, en .edu.

Bedrijven hebben echter kritiek op de plannen van de Icann. De organisatie zou meer onderzoek moeten doen naar de noodzaak ervan, vinden zij. "Er zijn veel onbeantwoorde vragen. Bijvoorbeeld of er veel vraag is naar deze nieuwe .tlds en of het nu wel het tijdstip is om het plan in te voeren, gezien het economische klimaat", schrijft vice-president David Fares van News Corporation in zijn reactie aan de organisatie.

Rechtvaardiging

Waar Icann ook naar zou moeten kijken is hoe merknamen in het nieuwe plan worden beschermd, zeggen de bedrijven. "Er zijn nu al bijna 250 topleveldomeinnamen publiek beschikbaar. Eigenaren van een merknaam hebben het nu al druk genoeg met het noodgedwongen registreren van allerlei domeinnamen om pishing, fraude en inbreuk op de merknaam te voorkomen", schrijft Marc-Anthony Signorino, namens een groot aantal Amerikaanse bedrijven waaronder Yahoo! en Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-17T13:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.