ING Direct richt pijlen op Oostenrijk

Dit artikel delen:

ING Direct is sinds twee dagen ook actief in Oostenrijk. Reden daarvoor is dat een dochter van ING-onderdeel Direkt Bank Deutschland er al actief was. Die dochter heet Entrium, maar gaat voortaan door het leven als ING Direct. Volgens een woordvoerder van ING gaat het hier om een zogeheten rebrandingsoperatie.

ING denkt dat ook de Oostenrijkse markt klaar is voor het inmiddels beproefde concept van ING Direct. Oostenrijk is het negende land waar ING Direct actief wordt, als gevolg van de overname vorig jaar van Entrium door ING-dochter Direkt Bank Deutschland. Het gebruikt de de voormalige activiteiten van Entrium om ING Direkt aan de man te brengen.

Dat er ook plannen zouden zijn om in Zwitserland met ING Direct te beginnen, verwijst woordvoerder Dailah Nihot van ING Groep naar het geruchtencircuit. "We hebben het voorlopig druk genoeg met Oostenrijk en onze uitbreidinngsplannen in de Verenigde Staten."

Inmiddels is ING Direct, dat in de VS ooit begon aan de Oostkust, ook actief in Los Angeles. Verder groeit ING Direct momenteel hard in New York en in de omgeving van Philadelphia. Ook zijn er plannen om dit jaar nog met ING Direct te beginnen in Florida.

ING Direct, de online bank waarmee ING tot voor kort in acht landen actief was, wist in de laatste drie maanden van vorig jaar 400 duizend nieuwe klanten te werven, dat zijn er gemiddeld 4347 per dag, zo berekende Emerce onlangs. De bank had toen 8,5 miljoen klanten. Het behaalde vorig jaar een resultaat voor belastingen van 151 miljoen euro.

ING startte in 1997 in Canada met ING Direct. Daarna volgde uitbreiding naar Spanje, Australië, Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De online bank is geënt op het ‘thuisbank’-concept van de Postbank, ook klanten van ING Direct handelen hun bankzaken thuis af, maar dan alleen via internet of de telefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-07T09:27:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.