'2009 wordt het jaar van Google'

Dit artikel delen:

Computable-experts voorspellen een goed jaar voor internetbedrijf Google. De zoekreus heeft een breed portfolio van producten die goed aansluiten op de trends in de markt, zeggen de experts. "Mensen willen wat nieuws en Google is hot", zegt expert Ferry Bijl.

Internetbedrijf Google gaat in 2009 goede zaken doen. Dat voorspellen de Computable-experts. "In mijn ogen heeft het portofolio van Google, met Google apps, web 2.0, cloud computing, de beste balans", zegt Michael Widjaja, partner en senior-executive bij Accenture.

De eerste telefoon met Googles besturingssysteem Android kwam dit jaar op de markt. Steeds meer fabrikanten zeggen in 2009 een telefoon met het platform op de markt te brengen. De Taiwanese website Digitimes berekende dat er volgend jaar tot acht miljoen Android-telefoons in omloop zijn. Managing consultant Danny Frietman van Marqit: "Met Android belooft 2009 nu al een interessant jaar te worden."

Desktop

Maar het internetbedrijf doet meer dingen. Senior business intelligence consultant & trainer Remco Broekmans van Centennium BI Expertisehuis denkt dat Google in 2009 de desktop definitief overneemt. "Inclusief Office." "Nu de geruchten dat Google App Engine Java gaat ondersteunen steeds luider worden zal, zodra deze ondersteuning een feit is, de Google Cloud een groot deel van de markt gaan inpikken. Microsoft zal zich niet zomaar gewonnen geven, maar ja, mensen willen wat nieuws en Google is hot", zegt Ferry Bijl, enterprise architect bij Bijlsoft.

Voor volgend jaar worden van Google nog meer nieuwe dingen verwacht. "Google heeft de resources en visie om de stappen voorwaarts te zetten", zegt David Savage, eigenaar van SavEdge. "Het zou mij niet verbazen als ineens een integratie van YouTube en Skype op de Android OS wordt aangekondigd." Hij denkt wel dat de eerste producten die het bedrijf introduceert, gericht zijn op consumenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jaar xxxx wordt het jaar van de ???

Hoevaak heb ik dat in twintig jaar gehoord en nog nooit is het uitgekomen. Dat verwacht ik ook dit keer.

Ps. Android heeft een Linux-kernel, en Google heeft toegezegd de source-code voor de verdere onderdelen vrij te gaan geven. Android is dus zeker niet "Googles Besturingssysteem". Google wil geen eigen besturingssysteem anders hadden ze dat al lang gemaakt, het is veel voordeliger met de open source community te werken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-30T14:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.