Managed hosting door True

Marktaandeel Firefox groter dan twintig procent

 

toetsenbord online internet muis

Firefox, de browser van Mozilla, wordt steeds meer gebruikt. Het programma heeft inmiddels een marktaandeel van 21 procent. Het aandeel van Microsofts Internet Explorer neemt al een tijd af, maar blijft het grootst.

Het marktaandeel van internetbrowser Firefox is voor het eerst gestegen naar meer dan twintig procent. Uit cijfers van onderzoeksbureau Net Applications over de maand december blijkt dat het wereldwijde marktaandeel 21,3 procent bedroeg.

Microsofts browser Internet Explorer wordt nog altijd het meeste gebruikt. De applicatie heeft een marktaandeel van 68 procent en daalt al tijden. Volgens het onderzoeksbureau wordt het internetprogramma van Microsoft vooral gebruikt in bedrijfsnetwerken. Thuis gebruiken mensen andere browsers, zoals Firefox of Safari.

Zorgen over Nederlands gebruik

Het marktaandeel van Safari, de browser van Apple, steeg naar bijna acht procent. Google's internetprogramma Chrome, wordt ook steeds meer gebruikt. Hij heeft een marktaandeel van iets meer dan een procent. Van de overige browsers Opera en Netscape bleef het marktaandeel ongeveer gelijk.

De cijfers van Net Applications worden niet uitgesplitst naar land. Mozilla, maker van Firefox, maakt zich zorgen over het gebruik van Firefox in Nederland. De leverancier onderzoekt waarom het gebruik van de browser in Nederland achterblijft bij andere landen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2824247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Cijfers - Nederlandse bezoekers - 5 dec - 4 jan 2009

(meerdere) Vakantiewebsites - profiel bezoekers: bovengemiddeld opgeleid en meestal enige 'ethische' overwegingen m.b.t. duurzaam toerisme.

Explorer 78.6%
Firefox 15.4%
Safari 5.0%

Samen op cit = 99%

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×