Software failliet Cedron in Duitse handen

Dit artikel delen:

Het Duitse EMS heeft de software van het failliete Cedron uit Driebergen overgenomen. EMS wil de software in zijn eigen informatiemanagementsysteem Ecatalog gaan integeren. Hoeveel EMS heeft betaald voor de software niet niet bekendgemaakt.

EMS hoopt met de overname van de Cedron-software ook buiten Duitsland actief te worden. Tot nu toe is het Duitse bedrijf alleen binnen de eigen landsgrenzen actief. “EMS is niet van plan om de klanten van Cedron over te nemen. Wel willen we kijken of we ze op enige wijze ondersteuning kunnen geven. Daarover worden nu nog gesprekken gevoerd met betrokken partijen. De software van Cedron biedt ons in ieder geval de kans om ook internationaal te gaan opereren”, zegt  woordvoerster Olga Brückmann van EMS. Het bedrijf rekent bedrijven zoals Volkswagen, Audi en Duitse winkelketens, waaronder internetboekwinkels, tot de klantenkring.

Cedron had grote bedrijven zoals Pioneer Europe, Compaq, Minolta ABB en Wehkamp als klant. In 2002 wist het bedrijf in een nieuwe financieringsronde nog 10 miljoen euro op te halen. Deutsche Ventures, een participatiemaatschappij van Deutsche Bank, Innotech, de investeringpoot van Siemens, en B-Business Partners staken er allen flink wat geld in.

In maart van dit jaar ging Cedron failliet. Het bedrijf slaagde er maar niet in om winst te maken. Cedron was eigenlijk al een doorstart van het in 1999 opgerichte Consumerdesk. Aanvankelijk was er weinig belangstelling voor de activiteiten van Consumerdesk, maar daarin kwam verandering toen grote winkelketens en elektronicaproducenten interesse toonden voor de software om productbeschrijvingen te verzamelen en online te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-18T09:29:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.