Backbase winnaar van de Broos van Erp-prijs

Dit artikel delen:

Op het Nationale ICT Event worden jaarlijks de belangrijkste ict-prijzen uitgereikt. De Broos van Erp-prijs is dit keer voor het in Amsterdam gevestigde Backbase. Daarnaast weren er zes ICT Awards overhandigd, waarbij de 'personality'-prijs een verrassende winnaar kende.

De jaarlijkse Broos van Erp-prijs is gewonnen door Backbase. Dit bedrijf wordt gehonoreerd met 50.000 euro voor zijn internetinterface waarmee websites overzichtelijker worden gemaakt. Oprichter/directeur Jouk Pleiter, die ook aan de wieg heeft gestaan bij Tridion, bouwer van content management software, nam de prijs in ontvangst.
 
De ICT Award in de categorie 'grote bedrijven' ging naar De Efteling. Green Dino streek de eer op in de sector 'mkb'. De Universiteit Twente werd eerste in de categorie 'overheid/non profit'. Vodafone kreeg de ICT Award My Office.
 
Verrassend was de bekendmaking van de 'Personality Award'. De jury zag in de Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel de persoonlijkheid van het jaar. Hij werd met name genoemd voor zijn inzet bij het initiatief om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en de VS op het gebied van ict te versterken. De laatste, maar zeker niet de minste prijs, die van het publiek, ging naar het Nederlandse Rode Kruis voor zijn registratie en informatiesysteem via internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-19T11:23:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.