Cisco steekt geld in internetsoftwarebedrijf Plaxo

Dit artikel delen:

Cisco investeert in Plaxo, een bedrijfje dat is gespecialiseerd in het online bijhouden van adresgegevens voor derden. Het bedrijf wist opnieuw flink wat geld op te halen. Dit keer gaat het om ruim zeven miljoen dollar. De financieringsronde volgt op eerdere kapitaalinjecties van twaalf en 8,5 miljoen dollar.

Ooit wil het bedrijf geld gaan verdienen door met een businessversie te komen. Versie 2.0 is  echter ook nog gratis. Het mag opmerkelijk heten dat een bedrijf als Cisco geld steekt in een bedrijfje zoals Plaxo. Wellicht dat het opstappen van oprichter en voormalig ceo Sean Parker een investering vergemakkelijkt heeft, maar verder is moeilijk vast te stellen wat een grootmacht als Cisco (vooral bekend van de routers) ziet in een internetsoftwarebedrijfje zoals Plaxo.

Plaxo is een plug-in voor Microsoft Outlook en Outlook Express. Het programmaatje installeert een toolbar in Outlook en helpt bij het adressenbeheer. De gebruiker kan personen uit zijn contactenlijst via Plaxo een mailtje sturen met de vraag om zijn of haar gegevens aan te vullen of te updaten. De ontvanger wordt doorverwezen naar een speciale pagina op de Plaxo-site, waar hij de gegevens kan invullen. Plaxo regelt daarna de update van de adressenlijst van de verzender.

Als de ontvangers zelf ook Plaxo geïnstalleerd hebben, dan is het mogelijk om in de adreslijsten van al deze personen de eigen gegevens automatisch te laten updaten, en vice versa.  Voorts kan de gebruiker via de Plaxo-site zijn adreslijst inkijken en zijn adreslijst op meerdere computers bijhouden. Als iemand een paar keer zo’n Plaxo-mailtje heeft ontvangen, bestaat de kans dat hij nieuwsgierig wordt en zelf ook het programma installeert.

Plaxo gokt erop het aantal gebruikers uit te breiden via 'viral marketing' (eenmaal geproefd en gebruikt raak je ermee besmet). Dat lijkt te werken, want inmiddels zijn er al twee miljoen Plaxo-gebruikers wereldwijd.

 

Plaxo werd opgericht door voormailg Napster-bestuurder Sean Parker. Hem werd onlangs gevraagd op te stappen. Alleen dan zou het bedrijf een kans maken om serieus genomen te worden. Eerder investeerde venture capitalist Sequoia Capital al een flink bedrag in Plaxo. Sequoia heeft bijvoorbeeld ook geld gestoken in Google, 3Com en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom rond de pot draaien? Zeg wat het ons kost om er gebruik van te maken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-25T10:04:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.