Real Time ziet toch van overname Axioma af

Dit artikel delen:

De overname van Axioma door Real Time Company, het voormalige Newconomy is afgeblazen. "Er kon geen overeenstemming worden bereikt over het beleid ná een fusie," zo luidt de officiele lezing.

Behalve het niet doorgaan van de fusie maakte RT Company ook de resultaten over het eerste kwartaal van 2004 bekend. Het netto-verlies valt wel lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.Real Time Company behaalde over het eerste kwartaal van 2004 een ebitda van 17.000 euro, tegen 0,14 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2003. De omzet was 6,6 miljoen euro, tegen 9 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2003.

De marktomstandigheden zijn onverminderd moeilijk gebleven, wat heeft geresulteerd in een daling van de omzet, aldus Real Time Company. De vorig jaar ingezette besparingsoperatie heeft in het eerste kwartaal van 2004 wel geleid tot een verdere verlaging van het kostenniveau. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2003 heeft Real Time Company de personeelskosten met zo'n 32 procent verminderd tot 2,9 miljoen euro en de overige bedrijfskosten met 48 procent verminderd tot 454.000 euro.

Hierdoor was Real Time Company naar eigen zeggen in staat om in de moeilijke markt een licht positieve ebitda te laten zien. Er werd een klein positief resultaat behaald uit deelnemingen en ontvangen dividenden. Netto kwam het resultaat uit op een verlies van 0,25 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 0,5 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar. Het eigen vermogen per 31 maart 2004 was 3,5 miljoen euro.

De eerder door Real Time Company gemelde voorgenomen bundeling van activiteiten met Axioma Groep zal geen doorgang vinden. De standpunten bleken op belangrijke punten te ver uiteen te liggen. .

De voorgenomen transactie zou door grootaandeelhouders Comitee en Pall Mall Capital tevens worden gebruikt om de schuldpositie van de onderneming te verminderen en het eigen vermogen te versterken. Maar zij zijn volgens Real Time Company bereid om dit voornemen ook zonder transactie te effectueren.

"We betreuren het niet doorgaan van de voorgenomen krachtenbundeling met Axioma. Tijdens de besprekingen is gebleken dat we het niet eens konden worden over de toekomst. Real Time Company zal zich echter blijven inzetten om te zoeken naar manieren om de schaal van haar activiteiten te vergroten en te verbreden. We zijn content met het feit dat onze grootaandeelhouders bereid zijn om de in dit kader gemaakte afspraak desondanks na te komen," aldus Willem-Jan van den Dijssel, de ceo van Real Time Company in een toelichting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T10:57:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.