EDPnet neemt Domestix en Talessa over

Dit artikel delen:

De Belgische internetserviceprovider EDPnet heeft de overnames van de sectorgenoten Domestix en Talessa afgerond. Met het Nederlandse Domestix haalt EDPnet voip-kennis en 350 zakelijke klanten binnen. Talessa bedient duizend particuliere klanten met ip-transit- en colocation-diensten.

Het Amsterdamse internetbedrijf Domestix telde zo'n 350 klanten in de (groot)zakelijke markt, terwijl Talessa uit Diegem circa duizend particuliere klanten bediende. Bij de beslissing tot overname van beide bedrijven - sinds 2003 actief op de markt - speelden hun specialisaties een belangrijke rol. Zowel de ip-transit- en colocation-diensten van Talessa als de voip-activiteiten van Domestix versterken volgens EDPnet de meerwaarde die het zijn klantenkring wil bieden.

Minder groot

Het overnametraject voor beide bedrijven liep al een tijd, maar EDPnet wilde het nieuws pas naar buiten brengen nadat de acquisities ook administratief waren afgerond. Voor Domestix geldt dat de onderdelen Domestix Internet Access, ManagedXS, ManagedXS Internet Access en IP Consulting allemaal mee zijn gegaan naar EDPnet en inmiddels zijn geïntegreerd in de structuur van het Belgische internetbedrijf.

Het bedrijf is wel stukken minder groot dan de onderdelen veronderstellen: er werkten vier man ten tijde van de overname. Directeur Niklaas van de Bunt, bestuurder van het Amerikaanse Liquid Bandwidth LLC dat officieel aandeelhouder was van Domestix BV, is benoemd tot financieel directeur van EDPnet.

Europese speler

Eerder dit jaar nam EDPnet al het Belgische Inticonet over, een leverancier van netwerk- en internetdiensten. Het internetbedrijf uit Sint-Niklaas - ruim zestig medewerkers, opgericht in 1999 - wil op een geleidelijk manier uitgroeien tot een Europese leverancier van internet- en telecomdiensten.

De onderneming levert diensten in België, Nederland (met kantoor in Amsterdam, 7 man), Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en - sinds kort - ook in Rusland. Dat doet EDPnet direct of indirect via zo'n vierhonderd wederverkopers. Onder leiding van directeur/ oprichter Philip Deutz bouwt het bedrijf aan een internationaal netwerk met een dienstenpakket dat bestaat uit Adsl, Adsl2+, Sdsl, huurlijnen, glasvezel- en inbelverbindingen, Voip, hosting en housing, streaming, domeinnaamregistratie en hardware (modems en routers) en EDPnet-traveller (een internetabonnement voor de zakenreiziger).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-08T14:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.