Rijksmuseum host website bij Leaseweb

Dit artikel delen:

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een contract gesloten met hostingprovider Leaseweb voor het hosten van de webomgeving. De provider werd gekozen door de grootte van zijn netwerk en zijn grote bandbreedte. 'We hebben veel kunstobjecten in hoge beeldkwaliteit op de website staan. Daarnaast hebben we plannen voor bewegend beeld op de site. De omvang van het netwerk komt daarbij van pas', aldus hoofd ict Rob Hendriks. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

Leaseweb levert een dedicated hostingoplossing met A-merk server- en netwerkapparatuur, waaronder ook loadbalancing en firewalls. De hostingprovider verzorgt ook het ontwerp van de hostinginfrastructuur. Het Rijksmuseum krijgt 24x7 ondersteuning van de aanbieder.

Het Amsterdamse museum stelt hoge eisen aan de veiligheid van het hostingnetwerk na spam en hack-aanvallen in het verleden. 'Beveiliging is erg belangrijk voor ons. We willen niet dat de site plat gaat door bijvoorbeeld een DDoS-aanval', aldus Hendriks. DDoS staat voor Distibuted Denial of Service, een gerichte aanval op een computer of netwerk met als reden om deze te overbelasten en uit de lucht te halen.

Uptime

'Internet en multimedia zien we steeds meer als een integraal onderdeel van het museum', zegt Hendriks. 'Het betekent dat de uptime en snelheid van de website goed moeten zijn, voor alle internetbezoekers wereldwijd, en dat de achterliggende internetinfrastructuur geschikt is voor multimediatoepassingen.' Het museum ging op zoek naar een nieuwe provider na minder goede ervaringen met de vorige partij.

De website wordt nog verder ontwikkeld. Hendriks: 'In de nabije toekomst verwachten we zelfs dat bezoekers op de website via ‘Mijn Rijks' persoonlijke keuzes kunnen maken, een eigen collectie kunnen samenstellen en een eigen route door het museum kunnen uitstippelen, om vervolgens via een iPod Touch de route te lopen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-19T09:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.