Deputy IT neemt 3IP Web Solutions over

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Amsterdamse automatiseerder Deputy IT neemt webbouwer 3IP Web Solutions over. Het bedrijf wil daarmee een hoger niveau van webdiensten kunnen aanbieden, door zijn eigen kennis van business intelligence en datawarehousing te combineren met de webontwikkelkracht van 3IP.

Het kleine 3IP Web Solutions (vijf man) liep tegen de grenzen van zijn groei op. De Amsterdamse webbouwer kampte met een capaciteitstekort en heeft ervoor gekozen om zich te laten overnemen door stadsgenoot Deputy IT. 'Ons bedrijf bestaat nu vier jaar en is door de constante groei nog steeds op zoek naar werknemers en klanten', zegt directeur Marco Tames. 'We wilden bijvoorbeeld onze expertise op het gebied van websitebouw uitbreiden. De technische kennis was wel in huis, maar het ontbrak ons aan kennis om dynamische sites te ontwikkelen. Die kennis hebben we met de overname van 3IP binnengehaald.'

3IP zal dit jaar nog deels opereren onder eigen naam. Van de drie oprichters is alleen voormalig commercieel directeur Sander de Vries meegekomen. De andere twee eigenaren - Thijs Schaafsma en Maarten Oudega - hebben aangegeven iets anders te willen doen.

Weinig last

Directeur Tames ziet kansen op de markt door de bi- en datawarehousing-oplossingen van Deputy IT te combineren met de expertise van 3IP. 'Op de markt bestaat belangstelling voor websites met daarachter een intelligent datawarehouse'. Hij zegt nog weinig te merken van de economische crisis. 'Deputy IT is een klein bedrijf. Het voordeel is dat onze mensen niet vastgebakken zitten aan één softwarepakket en daardoor makkelijk elders inzetbaar zijn of bijgeschoold kunnen worden.' De klantenkring is breed: van groot (onder andere Fortis voor een bi-oplossing) tot klein. 'Recent hebben we nog een website gebouwd voor het Nationale Sport Platform.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T08:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.