Surfnet geeft de beste internetadviezen

Dit artikel delen:
toetsenbord online internet muis

Van alle dienstverleners die adviseren over internettoepassingen zoals e-commerce en Web 2.0, is Surfnet uitgeroepen tot de beste. De Utrechtse organisatie krijgt gemiddeld een 7,7 en laat daarmee dienstverleners als HP, BT en IBM achter zich. Dat blijkt uit onderzoek dat Computable liet uitvoeren onder bijna tweeduizend ict-managers en -professionals.

De organisatie, die zijn diensten voornamelijk aanbiedt aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen, scoort de hoogste ogen op alle zeven onderdelen uit de rapportcijferlijst. Grootste uitschieters daarbij zijn de onderdelen 'kennis' (7,9), 'kwaliteit van dienstverlening' (7,7) , 'betrouwbaarheid' (7,9) en zijn manier van communiceren met klanten (7,7).

Als tweede eindigt ict-leverancier HP, die vooral goed scoort op de onderdelen 'kennis' (7,4), 'betrouwbaarheid' (7,4) en 'binnen budget blijven' (7,2). Detacheerder VX Company, telecombedrijf BT en dienstverlener IBM delen de derde plaats. Opvallend is de lage score die IBM krijgt voor het onderdeel 'prijs' (5,8) en de hoge score voor zijn betrouwbaarheid (7,9).

Alle dienstverleners die adviseren op het gebied van internet scoren gezamenlijk gemiddeld een 6,8.

ICT Services Guide 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

In verband met representativiteit worden in de cijferlijst alleen dienstverleners getoond die van voldoende respondenten een rapportcijfer ontvingen. Andere bedrijven kunnen gemiddeld hoger scoren, maar werden door te weinig respondenten genoemd.

ICT Services Guide 2009 Internet

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien wel een beetje een vertekent beeld omdat SurfNET louter met onderwijs- en andere overheidsinstellingen zaken doet?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-29T09:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.