Rabobank ziet mogelijkheden voor rfid in e-betalen

Dit artikel delen:

De Rabobank ziet met rfid nieuwe methoden van elektronisch betalen ontstaan. Het wil daarbij zelf ook het voortouw nemen.

Volgens Rabobank zal het met rfid op termijn mogelijk zijn om aankopen contactloos af te rekenen, al dan niet door het gebruik van credit/debitcards of mobiele telefoons. Verder biedt rfid ook de weg naar vormen van een meer persoonlijke klantbediening. Binnen Rabobank lopen daarom nu diverse proefproecten waarin wordt onderzocht of toepassing  van de rfid-techniek op bepaalde gebieden voldoende toegevoegde waarde biedt om ook tot daadwekelijke implementatie over te gaan. Mobiel en contactloos betalen is daar een voorbeeld van.

Volgens Rabobank verkeert de ontwikkeling van de rfid-techniek nog in de beginfase, maar zijn de eerste buitenlandse ervaringen bemoedigend. Rabobank heeft zich onlangs ook aangesloten bij de stichting RFID Nederland, de stichting die een breed en verantwoord gebruik van rfid in de samenleving wil stimuleren.

Behalve Rabobank hebben ook Accenture, HP, KPN, Philips, SAP en Schuitema zitting in de stichting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het op verschillende manieren kunnen betalen zou in de praktijk goed kunnen zijn.
Alleen als ik nu zie hoeveel pasjes ik bij me draag om alleen al te kunnen tanken
hoop ik dat men samen gaat werken aan een richtlijn die zowel makkelijk in gebruik
als secure is.

Marja

Zo'n RFID in een bankpas verwerkt geeft een unieke code die in principe ook voor allerlei andere toepassingen gebruikt kan worden. Maar "veilig"? Of wat die stichting noemt "verantwoord"? Misbruik door iemand die je knip jat zal makkelijk zat te voorkomen zijn, maar die RFID is dus wel continue actief wil zoiets werken en dat is dus een lopende detectiepoort om al je bewegingen elektronisch te kunnen surveilleren. Ik huiver van het gemak waarmee ons VS minnende bedrijfsleven aan dit soort spionage technieken meewerkt vooruitlopend op afspraken over het toelaatbaar gebruik van die krengen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-17T11:17:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.