Starterssteun Gorillapark gaat kopje onder

Dit artikel delen:

GorillaPark is op 14 juni 2004 failliet verklaard. Dat blijkt uit documenten van de Kamer van Koophandel. Het investeringsvehikel van Jeroen Mol verkeerde al een tijdje in surseance. Vorige week viel het doek definitief voor de bv. "Het faillisement was nodig om de boel behoorlijk af te kunnen handelen," zegt Mol in een reactie. Mol zelf gaat middels een management buy out door met GP Ventures.

Dat betekent dat investeerders zoals ABN, Amro, Fortis, Rabobank, Goldman Sachs en Deutsche Bank waarschijnlijk definitief naar hun geld kunnen fluiten. Zij behoorden tot de investerders van het eerste uur in Gorillapark.

Op 19 september vorig jaar werd voorlopige surseance aangevraagd voor Gorillapark, de kweekvijver voor jonge bedrijven die in 2000 van start ging en belangen had in rond de twintig technologiebedrijven. Sinds de start werd er "75 miljoen dollar" geïnvesteerd in Gorillapark, aldus bewindvoerder Marius Pannevis van advocatenkantoor Schut Grosheide tegenover Emerce in september vorig jaar.

De reden waarom Gorillapark de rekeningen niet meer kon betalen was dat de verkoop van gestarte bedrijven maar niet wilde vlotten. Gorillapark had daarom een schuld van "een paar miljoen euro", aldus Pannevis. De belangrijkste schuldeiser was Fortis, tevens de grootste investeerder. Gorillapark had ongeveer 2 miljoen euro aan niet-betaalde rekeningen uitstaan bij Fortis.

Gorillapark, dat dus een kraamkamer voor startende bedrijven was, hanteerde ooit de slogan: "From upstart until ipo in 9 months", maar die slogan werd nooit bewaarheid. Overigens heeft het er wel alle schijn van dat Jeroen Mol aan een doorstart werkt. Het bedrijf heet voortaan GP Ventures. Dat valt op te maken uit een nieuwe site waaraan inmiddels gewerkt wordt. Mol spreekt overigens zelf liever van een "management buy out" dan van een doorstart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-21T10:20:00.000Z Redactie Computable/Emerce


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.