Google plug-in maakt IE geschikt voor HTML5

Dit artikel delen:

Internetbedrijf Google heeft een plug-in ontwikkeld die de nieuwste versie van de webtalen HTML5 en Javascript laat werken binnen Internet Explorer (IE). De veelgebruikte browser van Microsoft, zelfs de recentste versie Internet Explorer 8, ondersteunt de webtalen niet. De plug-in Google Chrome Frame is in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars die met HTML5 en de nieuwe Javascripts en Cascading Stylesheets aan de slag willen. Gebruikers moeten de tool wel installeren in IE.

Met HTML5, de nieuwe Javascripts en stylesheets kunnen ontwikkelaars snellere en complexere webapplicaties bouwen. Veruit de meeste mensen gebruiker echter Internet Explorer en zijn dus voor een groot deel verstoken van de nieuwste websnufjes. Dat schrijven drie software-ontwikkelaars van Google op hun bedrijfsblog. De 'rijkere' webtoepassingen konden tot dusver vaak slechts onvolledig en met veel kunst- en vliegwerk worden beschikbaar gemaakt in IE.

Broncode

Gebruikers van Internet Explorer kunnen de plug-in installeren op hun computer. Het programmaatje controleert elke webpagina die wordt bezocht op de aanwezigheid van een bepaald script in de broncode. Is dit het geval, dan schakelt de plug-in de renderingmachine van Googles eigen browser Chrome in. Hierdoor kunnen IE-gebruikers ook de complexe en snelle webapplicaties zien die normaal gesproken niet in hun browser werken.

Wereldwijd surft ongeveer tweederde van alle computergebruikers met behulp van Internet Explorer. Een kwart gebruikt Mozilla Firefox als standaardbrowser. Apple Safari en Google Chrome worden door respectievelijk 4 en 3 procent gebruikt om te internetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit lijkt er op dat Google de dingen maar oppakt die Microsoft laat liggen. Moet voor Microsoft eigenlijk een flinke steek onderwater zijn wat Google doet.

Firefox heeft inmiddels een marktaandeel van bijna 50% en IE zit op een kleine 40%. De bovenstaande feiten zijn verouderd.

Sorry Sandor, maar de redactie heeft gelijk met de genoemde percentages. Kijk hier maar eens voor een update m.b.t. de browser marktaandelen:

http://marketshare.hitslink.com/browser-market-share.aspx?qprid=0

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-24T09:12:00.000Z Diederik Toet