Yahoo wil nieuwe e-maildienst bouwen

Dit artikel delen:

Yahoo heeft het Amerikaanse Oddpost.com overgenomen, dat tegen betaling rss-diensten en webbased e-mail aanbiedt. Het overnamebedrag wordt geschat op 30 miljoen dollar. Oddpost.com wordt gekocht op het moment dat de strijd rond e-mail oplaait.

Evenals Microsoft probeert Yahoo mensen te lokken met gratis e-mail, om ze vervolgens te bewegen te betalen voor overige diensten die het aanbiedt. Het was Google die eerder dit jaar besloot de concurrentie te openen rond gratis e-mail Het besloot klanten van het nog in beta verkerende Gmail 1GB opslagruimte te bieden.

Met de stap van Google begon een opmerkelijke concurrentiestrijd. Ook Yahoo en MSN besloten de opslaglimiet te verhogen, hetzelfde geldt voor Lycos. Zo biedt MSN nu geen 2MB maar 250MB opslagruimte en Yahoo geeft gratis gebruikers nu 100MB en betalende klanten 2GB opslagruimte.

Op basis van Oddpost.com wil Yahoo een nieuwe e-maildienst bouwen. Oddpost.com, opgericht in 2000 en werk biedend aan tien mensen, wordt geroemd vanwege de gebruiksvriendelijkheid van zijn diensten. Het biedt voor 30 dollar per jaar webbased e-mail, maar heeft daar recent ook een rss-newsreader aan toegevoegd. Verder biedt het de mogelijkheid om foto’s op te slaan. Het gebruik van de ene dienst van in combinatie met andere gaat soepeler dan bij bijvoorbeeld Yahoo of MSN, is de ervaring van diverse computerbladen die Oddpost.com hebben getest. Oddpost.com doet geen uitlatingen over het aantal klanten, bestaande klanten krijgen straks toegang tot de nieuwe dienst van Yahoo.

Behalve dat Yahoo zich versterkt in de strijd op de markt voor e-mail, krijgt ook het streven van het bedrijf om een rss-reader te lanceren een impuls. Al langere tijd wordt gesproken over de lancering van een rss-reader door Yahoo, waarmee klanten snel een gemakkelijk informatie en nieuws uit meerdere bronnen op het web kunnen volgen. In januari was al even een bètaversie van een dergelijke reader online te zien, om daarna snel weer naar de Yahoo-labs te verdwijnen. Met de overname van Oddpost.com lijkt een dergelijke rss-reader een flinke stap dichterbij te komen.

Hoeveel Yahoo heeft betaald voor het in San Francisco gevestigde Oddpost.com is niet bekendgemaakt, volgens Amerikaanse media (oa Cnet en Internetnews.com) gaat het om een bedrag van 30 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-14T11:53:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.