ISP Belang trekt klacht over SIDN bij NMa in

Dit artikel delen:

De stichting ISP Belang heeft zijn klacht over de staffelkorting bij de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) ingetrokken. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) veranderde eind 2008 zijn tarieven. ISP Belang was het niet eens met de staffelkorting voor deelnemers die meer dan tienduizend domeinnamen registreren en diende een klacht in bij de NMa.

Voorzitter Berrie Pelser van ISP Belang legt uit dat de NMa SIDN niet ziet als monopolist. De klacht zou daarom ongegrond worden verklaard. 'We hebben een herenafspraak gemaakt met directeur Roelof Meijer van SIDN. De uitspraak van de NMa zou bindend zijn. Daarom hebben we besloten de klacht in te trekken.' SIDN is verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl-domeinnamen in Nederland.

SIDN laat in een bericht op zijn website weten niet verbaasd te zijn dat de NMa de klacht niet gegrond zou verklaren. 'Het bevestigt de toetsing op juridische toelaatbaarheid die wij zelf voor de invoering van de kortingsregeling hebben laten uitvoeren.' De stichting vindt het jammer dat een groep kleinere registrars niet blij is met de regeling. 'Wij onderzoeken op welke wijze wij ons prijsbeleid kunnen voeren, zonder dat dit tot commotie leidt onder de registrars.'

Adviesraad

Pelser zegt dat de stichting zich nu vooral bezighoudt met de instelling van een adviesraad deelnemers. 'De plannen zijn er al. Er is ook een toezegging dat er een afgevaardigde van de adviesraad in de raad van toezicht komt', zegt Pelser.

Zodra de adviesraad er is, hoopt ISP Belang ook inzicht te krijgen in de kosten die SIDN maakt per deelnemer. SIDN zegt namelijk dat de organisatie voor de grote deelnemers minder kosten maakt dan voor de kleintjes, en dat de stichting daardoor een staffelkorting invoerde om de grote deelnemers te compenseren. Pelser zegt benieuwd te zijn naar de berekening die de uitgever van .nl-domeinen maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-06T10:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.