Bedrijven schuiven invoering IPv6 voor zich uit

Dit artikel delen:

Twee op de drie Nederlandse organisaties zijn niet op tijd klaar voor de overstap op IPv6. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van netwerkspecialist Axians naar de invoering van de nieuwe generatie IP-adressen. Slechts eenderde van de ondervraagde bedrijven maakt al gebruik van IPv6, of is van plan dit binnen twaalf maanden te gaan doen. Volgens Axians is de vertraging voor een deel te wijten aan de crisis.

De netwerkleverancier hield het onderzoek tijdens hun 'IP Managementdag' in september onder 75 netwerkbeheerders. Vorig jaar voorspelde het bedrijf dat iets meer dan de helft van de Nederlandse organisaties niet op tijd klaar is voor de invoering van IPv6. Inmiddels is dat aandeel toegenomen tot 67 procent.

'Uitstel is geen optie'

In november meldde onderzoeksbureau TNO dat er nog onvoldoende ipv6-modems op de markt zijn en dat deze bovendien te duur zijn. Volgens managing director Rob Wennekendonk van Axians is uitstel geen optie: 'Wie de komende twaalf maanden nog niet investeert in apparatuur die IPv6 ondersteunt, zal tot 2012 worden geconfronteerd met veel extra kosten. Het is verstandiger om deze te spreiden over de komende periode, door alleen nog apparatuur aan te schaffen die klaar is voor IPv6.'

Hoewel voorspellingen over het precieze moment uiteenlopen, wordt verwacht dat de voorraad IPv4-adressen in de loop van 2010 opraakt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bepaalde fabrikanten hebben blijkbaar ook geen haast. Zyxel bijvoorbeeld levert nog steeds geen ipv6 apparatuur of firmware.

@Mario Helaas snappen sommige fabrikanten het inderdaad niet. Zyxel heeft wel een IPv6 prototype gehad, maar daarna is er voor zo ver ik kan zien weinig vooruitgang geboekt.

Ik hoop dat ze snel een inhaalslag maken. Anders hoeven we geen medelijden met ze te hebben als ze binnenkort flink marktaandeel verliezen ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-14T16:00:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.