Daum Communications mogelijke koper voor Lycos

Dit artikel delen:

Het Zuid-Koreaanse Daum Communications gaat mogelijk een bod uitbrengen op Lycos Amerika.

Lycos staat sinds april te koop en is onderdeel van het Spaanse internetbedrijf TerraLycos dat destijds 12,5 miljard dollar neerlegde voor geheel Lycos. Daum zou tussen de 95 en 115 miljoen dollar overhebben voor Lycos Amerika terwijl het voor 90 miljoen dollar in de boeken staat.

 

Volgens de Spaanse krant Expansion is het Terra zelf die bekend heeft gemaakt dat het met een Koreaanse partij onderhandelt over de verkoop van Lycos. Koreaanse media zijn er ondertussen achter dat Daum Communications, Korea's grootste  internetportaal, waarschijnlijk de overnemende partij is.

De naam TerraLycos werd gevestigd op het hoogtepunt van de internetbubbel (in het jaar 2000). En was het gevolg van de overname van het Amerikaanse Lycos door Telefonica, dat toen door middel van een aandelenruil het duizelingwekkende bedrag van 12,5 miljard dollar betaalde voor Lycos.

De laatste moest Telefonica-onderdeel Terra internationaal op de kaart zetten, maar daarvan is Terra inmiddels teruggekomen. Lycos was ooit een internetportaal van enige importantie, maar eigenlijk is dat niet meer het geval. 

In Korea wordt, hoewel nog niets definitief lijkt, door analisten ondertussen openlijk getwijfeld of de overname van Lycos Amerika door Daum wel zo'n goed idee is. "Lycos is niet zo'n hele concurrerende partij," zegt een analist van LG Investment & Securities tegen de Korea Times.

Er wordt echter ook rekening mee gehouden dat Daum door de overname van Lycos Amerika zichtbaarder wordt in de Verenigde Staten. Daum zou namelijk een beursnotering aan de Nasdaq willen om ook daar geld op te kunnen halen om zo verder te kunnen groeien. Bij Daum zelf onthouden ze zich voorlopig van commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-30T16:32:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.