Gemnet is nieuwe ISP gemeente Utrecht

Dit artikel delen:

De gemeente Utrecht wil voortaan zaken doen met één internetdienstverlener en heeft daarvoor Gemnet aangetrokken. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Het KPN-dochter moet zorgen voor de koppeling van de gemeente aan internet, een backupvoorziening en het beschikbaar stellen van een /24-ip-blok. Ook zijn in de overeenkomst afspraken over eventuele aanvullende diensten met betrekking tot DNS fall-back, e-mail fall-back, domeinregistratie en het afnemen van additionele internetverbindingen.

Het netwerk van de gemeente Utrecht, CatharijneNetIII geheten, is een lan/wan-omgeving die voorzien is van Multi Protocol Label Switching - (MPLS) en Resilient Packet Ring Technologie (RPR). In totaal zijn er zo'n honderdtwintig locaties. De gemeente gebruikt nu nog een redundante firewall-omgeving op één locatie voor de koppeling aan internet, maar wil de backup uitbreiden naar twee locaties.

Gemnet beschikt over een breedbandig landelijk netwerk, speciaal opgezet voor de publieke sector. Daarnaast biedt het KPN-onderdeel internet- en beveiligde e-maildiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-11T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.