WCIT 2010

Kroonprins pleit voor internetles op scholen

Dit artikel delen:

Kroonprins Willem-Alexander vindt dat scholen meer aandacht moeten besteden aan het gebruik van internet door jongeren. Dat zei hij tijdens een toespraak op het congres WCIT in Amsterdam. De prins stelt dat internet bijvoorbeeld belangrijk is voor jongeren die een kans willen maken op de arbeidsmarkt. Jongeren zouden vaak over technische vaardigheden beschikken, maar moeite hebben met het gericht zoeken naar informatie op internet. Het onderwijs kan een rol spelen.

Volgens de prins moeten de lessen over het gebruik van internet ook wijzen op de gevaarlijke kanten van het wereldwijde web, zoals identiteitsdiefstal en andere vormen van webdreiging.

Volgens Willem-Alexander spelen overheidscampagnes zoals 'Veilig Internetten' ook een belangrijke rol in de bewustwording onder jongeren van de gevaren van internet.

De kroonprins haalde tijdens zijn toespraak een onderzoek aan van de Universiteit Twente. Daaruit blijkt dat slechts 12 procent van de jongeren over uitgebreide internetvaardigheden beschikt. Een  opvallende uitkomst van die studie is dat ouderen gemakkelijker dan jongeren, gerichte informatie vinden op het wereldwijde web.

WCIT 2012

De troonopvolger sprak tijdens het zeventiende World Congress on Information Technology 2010 (WCIT), dat van 25 tot 27 mei wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. In 2012 vindt het evenement plaats in de Canadese stad Montreal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fijn dat hij deze open deur nog eens aanstipt.. voorbeeld; leraar van mijn zoontje stelt dat zijn spreekbeurt niet mbv powerpoint en internet gedaan mag worden... hij moet het maar uitprinten. Van welke planeet komt die leraar in hemelsnaam?? Ik dacht dat die kinderen duurzaam werden opgeleid en opgevoed (thuis wel echter op school printen ze graag extra regenwoud uit..)
Zo hoor ik van heel veel vrienden, kennissen en collega's dat de wil, kennis en kunde in het primair onderwijs uitermate belabberd is, waardoor de kinderen feitelijk aan hun lot worden overgelaten. Als ik dit aankaart op school ben ik direct die 'moeilijke vader'. Terwijl in mijn visie die school gewoon moet meegaan met zijn tijd en die luie leraar eens wat cursussen gaat volgen. Inspirerende leraren zijn tegenwoordig werkelijk een uitzondering op de regel....
Terwijl internet gewoon een afspiegeling is van de reële maatschappij.
Dank je Willem, hopelijk luisteren de PO scholen eens een keer...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-26T15:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.