VPRO kiest managed hosting-dienst EspritXB

Dit artikel delen:

Met ingang van 1 juli 2010 neemt de VPRO de managed hosting-diensten af van EspritXB. De VPRO kwam op basis van een Europese aanbesteding tot de keuze voor EspritXB. De websites VPRO.nl en cinema.nl behoren ondermeer tot het pakket dat gehost wordt door EspritXB.

Cinema.nl wordt dagelijks door duizenden filmfans bezocht, die meer willen weten over films die zij willen gaan zien of hebben gezien. Het belang van een stabiele verbinding en een ongestoord bezoek aan de site is uitermate groot, aldus de VPRO. Aangezien een lopend contract met een hostingpartij afliep en de huidige apparatuur aan vervanging toe was, zocht de VPRO naar een nieuwe aanbieder.

‘Dit hebben wij gedaan middels een Europese aanbesteding, met een gedegen programma van eisen', zegt Gerbrand Meijer, coördinator techniek bij de VPRO. ‘Een aantal partijen heeft op deze aanbesteding gereageerd. Op basis van dit programma van eisen kwam uiteindelijk EspritXB als de beste kandidaat naar voren.'

Managed hosting

De dienst die EspritXB aan de VPRO gaat bieden, omvat managed hosting voor een aantal websites van de VPRO, waaronder VPRO.nl, 3voor12.vpro.nl, cinema.nl en geschiedenis.vpro.nl. EspritXB levert en onderhoudt niet alleen de server, maar beheert ook het besturingssysteem en de databases. Service, onderhoud en updates worden pro-actief uitgevoerd. Vanwege het bedrijfskritische belang van de hosting, worden de servers 24 uur per dag gemonitord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T09:44:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.