Google gaat vanmiddag naar de beurs

Dit artikel delen:

De Amerikaanse beursautoriteiten hebben gisterenavond laat alsnog het sein op groen gezet voor de beursgang van Google. Vanmiddag om vier uur krijgt Google een notering aan de Nasdaq.

Google verlaagde eerder al de uitgifteprijs van de aandelen naar 85 dollar. Eerder werd uitgegaan van een prijsrange van 108 tot 135 dollar. Het bedrijf is daardoor eenderde minder waard geworden. Ook worden er minder aandelen Google uitgegeven. Waar aanvankelijk werd uitgegaan van bijna 26 miljoen zijn het er 19,6 miljoen geworden. Met de beursgang haalt Google 1,7 miljard dollar op. De marktwaarde van de het zoekmachinebedrijf is door de markt nu bepaald op 23 miljard dollar.

De kritiek op de manier waarop Google en de begeleidende banken de beursgang hebben aangepakt neemt hand over hand toe. Het aandeel Google zou eigenlijk woensdag al op Wall Street verhandeld worden. Maar de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC keurde de aandelenregistratie op het allerlaatste moment toch niet goed. Een reden daarvoor gaf de SEC niet. Het zoekmachinebedrijf vroeg de beurswaakhond daarop opnieuw om goedkeuring. Die kwam er dus woensdagavond laat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-19T12:07:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.