Zoekmachine Lycos komt in Indiase handen

Dit artikel delen:

Voor 36 miljoen dollar komt de zoekmachine en internetportal Lycos in het bezit van Ybrant Digital. Dat is een Indiaas marketingbedrijf. Lycos was vroeger een populaire website en trekt tegenwoordig maandelijks nog zo'n twaalf tot vijftien miljoen bezoekers. Vanaf 2004 is de site in handen van het Koreaanse internetbedrijf Daum. Dat betaalde er toen nog 105 miljoen dollar voor. Eerder werd nog 5,4 miljard voor het bedrijf betaald.

De verkochte onderneming behelst niet alleen de website Lycos.com, maar ook sites als Tripod, Gamesville en HotBot. Ybrant Digital is het echter voornamelijk te doen om de naam Lycos. Daarmee hoopt het Indiase marketingbedrijf een interessante webbestemming voor zijn wereldwijde adverteerders te bouwen.

Lycos werd in 1994 opgericht. Naast een zoekmachine bevat Lycos ook e-maildiensten, webhosting en sites voor social networking en entertainment. Vlak voor het klappen van de internetbel, mei 2000, werd het bedrijf voor 5,4 miljard dollar verkocht aan het Spaanse Terra Networks, onderdeel van telecombedrijf Telefónica. In 2004 bood het Koreaanse Daum er 105 miljoen dollar voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo! Van 5,4 miljard dollar in 2000 naar 105 miljoen dollar in 2004 naar 36 miljoen dollar in 2010? Wat een afschrijving, zeg!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-17T11:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.