XS4ALL maakt IPv6 voor MKB beschikbaar

Dit artikel delen:

XS4ALL start officieel met het leveren van IPv6 aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf. De internetprovider bood klanten al geruime tijd de mogelijkheid met IPv6 te experimenteren via zogenaamde tunnels. Maar die techniek was nog steeds afhankelijk van IPv4-adressen en bood dus geen oplossing voor het opraken van de internetadressen. De IPv6-techniek die nu beschikbaar is, is niet afhankelijk van IPv4.

Om de invoering van IPv6 te testen, heeft XS4ALL vanaf 30 maart een pilot uitgevoerd onder enkele honderden klanten. De provider bood hen de gelegenheid het nieuwe protocol te testen. XS4all zegt nu 'de belangrijkste knelpunten in het netwerk' te hebben geïdentificeerd en opgelost.

Klanten van XS4ALL kunnen IPv6 activeren in het servicecentrum op de website van de provider. Vanaf nu richt XS4ALL zijn aandacht op het IPv6-geschikt maken van de zakelijke diensten en de uitrol van IPv6 voor alle e-mail- en webservers. 'Met de invoering van IPv6 doen we onze naam eer aan', zegt woordvoerder Niels Huijbregts van XS4ALL. 'Zeventien jaar geleden waren we de eerste provider in Nederland die internettoegang voor iedereen mogelijk maakte. Nu zijn we de eerste provider die voorkomt dat mensen straks in de problemen komen omdat de adressen op zijn.'

Voorzitter Erik Huizer van de IPv6 Taskforce is blij: 'Dit is een belangrijke eerste stap voor het mkb en particulieren in Nederland op weg naar IPv6.' XS4ALL introduceerde IPv6 l in 2002, toen via tunnels over Ipv4. In mei 2009 leverde de provider de eerste adsl-aansluiting op die volledig via het ipv6-protocol werkte ('native' IPv6).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-27T08:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.