'Universiteit werd automatisch aan profiel toegevoegd'

LinkedIn zwijgt over mogelijke hacks

Dit artikel delen:

De Amerikaanse netwerksite LinkedIn wil geen commentaar geven op hacks waarbij accounts van Nederlandse gebruikers worden aangevuld met vreemde informatie. De Amerikaanse organisatie reageert niet op vragen naar aanleiding van het Computable-bericht dat het LinkedIn-account van HP Nederland-topman Bart Hogendoorn is gehackt.

In Nederland geeft algemeen directeur Eugenie van Wiechen van LinkedIn Nederland een korte verklaring: 'Wij verstrekken uit privacy-oogpunt geen informatie over accounts aan derden. Als gebruikers zelf vragen stellen over hun account aan Customer Service, dan onderzoeken we voor hen graag het individuele geval.'

Tijdens een interview met Computable ontdekte ceo Bart Hogendoorn van HP Nederland dat zijn LinkedIn-account was gehackt. Zijn profiel op de netwerksite vermeldt dat hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Mostar, tachtig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sarajevo in Bosnië en Herzogovina. De informatie klopt niet en is niet door hem in zijn profiel geplaatst, verzekert Hogendoorn.

Automatisch toegevoegd

In een reactie schrijft een Computable-lezer onder dit  bericht dat Hogendoorn mogelijk een uitnodiging heeft geaccepteerd van iemand die hem zegt te kennen als studiegenoot aan de Universiteit van Mostar. Daarna zou LinkedIn automatisch die universiteit aan zijn profiel hebben toegevoegd. Anderen bevestigen deze mogelijke verklaring. LinkedIn zwijgt hier echter over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-23T14:33:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.