Webhoster biedt jaar gratis IPv6-hosting

Dit artikel delen:

Ter promotie van IPv6 biedt de Nederlandse webhoster HostingDiscounter nieuwe klanten een jaar gratis hosting aan. Met de actie hoopt de leverancier bovendien blijvend zijn klantenbestand te vergroten.

'Helaas zijn IPv4 en IPv6 niet uitwisselbaar', meldt de provider in een persbericht. 'Om bereikbaarheid van websites te garanderen horen deze IP-protocollen naast elkaar te worden gedraaid. Op die manier zijn websites ook te zien voor mensen die in de toekomst over een IPv6-verbinding beschikken.'

'Dit is een prima actie die leuke meerwaarde biedt voor het gebruik van IPv6', zegt de voorzitter van de Nederlandse IPv6 Task Force Erik Huizer. 'Het toont aan dat IPv6 een belangrijk item is dat nu zelfs concurrenten kan onderscheiden.'

Hoster mikt op uitbreiding klantenbestand

HostingDiscounter heeft voor de actie geïnvesteerd in nieuwe hardware, maar hoopt er ook iets voor terug te krijgen: 'We hopen dat de nieuwe klanten na dat eerste jaar ook klant bij ons blijven', zegt marketing en sales manager Tony Moore. Hij relativeert bovendien de kosten: 'Je kunt het ook zien als een ludieke manier om reclame te maken. Het plaatsen van een advertentie kost evenveel.'

Systeembeheerder is winnaar IPv6-award

HostingDiscounter biedt sinds december 2008 IPv6-ondersteuning op al haar producten. Vanaf april 2009 is IPv6 bovendien standaard geactiveerd.

'Als webhostingprovider weten we dat IPv4-adressen binnen een paar jaar op zijn. Met die wetenschap hebben we IPv6 al in een vroeg stadium geïmplementeerd binnen het dienstenpakket', zegt systeembeheerder Jasper Wonnink.

Wonnink heeft een weblog over IPv6. In 2009 won hij om die reden een IPv6-Award in de categorie particulieren.

IPv4-vooraad is 2 juni op

De IANA zal naar schatting op 2 juni 2011 door zijn IPv4-voorraad heen zijn. De instelling schreef een script dat voorspelt hoeveel IPv4-adressen nog beschikbaar zijn. Het programma maakt onderscheid tussen de adressen die door de IANA (Internet Assigned Numbers Authority) worden uitgegeven, en door de vijf regionale internetregistries. De Internet Assigned Numbers Authority (IANA) verdeelt de IPv4-adressen wereldwijd onder vijf regionale internetregistries: RIPE (Europa), ARIN (Noord-Amerika), LACNIC (Latijns-Amerika), APNIC (Azië en Australië) en AFRINIC (Afrika).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan in de artikelkop niet vermeld worden dat dit om een advertentie gaat? Dat scheelt weer verloren leestijd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T15:09:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.