Oracle koopt e-commerce-ontwikkelaar ATG

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf Oracle neemt voor ongeveer een miljard dollar (ruim 715 miljoen euro) Art Technology Group (ATG) over. Dat is een leverancier van applicaties voor e-commerce en voor de optimalisatie daarvan. Oracle ziet in deze producten een aanvulling op zijn eigen softwareportfolio voor onder meer crm, erp en business intelligence. De partijen verwachten de overname begin 2011 af te ronden, na goedkeuring van aandeelhouders en autoriteiten.

Met de softwareproducten van ATG kunnen bedrijven gemakkelijker contact leggen en houden met hun online klanten. Volgens directeur Bob Burke van ATG gebruiken wereldwijd meer dan duizend grootzakelijke ondernemingen de producten van zijn bedrijf. Oracle breidt met de software zijn producten voor klantrelatiebeheer (crm), bedrijfsplanning (erp), retail, supply chain management, business intelligence en middleware uit.

Deli XL

Door de combinatie van Oracle en ATG kunnen de organisaties al hun commerciële activiteiten gemakkelijker integreren, schijven de twee in een communiqué. Een dergelijke integratie van online, offline en mobiele activiteiten en het verhogen van de klantloyaliteit zijn volgens hen voor veel bedrijven gewenst.

Begin november 2010 werd bekend dat de Nederlandse groothandel Deli XL onder meer software van ATG gaat gebruiken als platform voor zijn e-commerce. De implementatie hiervan ligt in handen van dienstverlener Accenture.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Da's niet duur. 1 miljoen dollar per klant. Ze kunnen ook gewoon 1 miljoen dollar per nieuwe klant uitloven. Ik wordt dan meteen klant voor een EXAdata machine....

Arie,

Dan schiet je er toch vijf ton bij in, want ik heb begrepen dat die dingen beginnen bij 1,5 miljoen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-02T15:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.