KPN brengt bod uit op aandelen SNT

Dit artikel delen:

KPN wil een bod uitbrengen van € 13,50 per aandeel op alle uitstaande aandelen SNT. KPN heeft via een van zijn dochterondernemingen al 50,78 procent van de aandelen SNT in handen.

Na de afwikkeling van het bod stappen zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen op. De optie om SNT te verkopen, (wat volgens enkele media ook een optie was, redactie) vervalt hier mee. SNT wordt van de beurs gehaald. Het bod heeft te maken met de door KPN voorgenomen herstructurering van zijn activiteiten op het gebied van klantenrelatiebeheer.

KPN en SNT verwachten binnen de komende twee weken volledige overeenstemming te bereiken over het bod. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van SNT steunen het voornemen van KPN en zullen ook de aandeelhouders van SNT adviseren het bod te accepteren. Door conversie van het bijzondere aandeel verhoogt KPN het aandelenbezit tot 69,22 procent van het totale geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van SNT. 

De Rabobank die meer dan twee miljoen aandelen SNT bezit, zijnde 10,2 procent, heeft zich verplicht haar aandelen in SNT aan KPN te verkopen tegen de biedingsprijs. KPN is overeengekomen de aandelen van Rabobank te kopen direct nadat het bod is gedaan. KPN zal ongeveer 83 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van SNT bezitten na volledige conversie, de overdracht van het belang van de Rabobank in SNT en aandelen die in het bezit zijn van SNT en haar bestuursvoorzitter.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-10T10:50:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.