TaskForce IPv6 deelt IPv6 Awards uit

XS4all, GeenStijl, Algemene Zaken, Studenten Net Twente en NGN winnen

Dit artikel delen:
Award

De TaskForce IPv6 heeft zijn jaarlijkse IPv6 Awards uitgereikt aan XS4all, GeenStijl, het ministerie van Algemene Zaken, Studenten Net Twente en NGN. Uiteindelijk kreeg de organisatie dertig aanmeldingen. Daarvan werden uiteindelijk veertien partijen in vijf verschillende categorieën genomineerd.

In totaal heeft de TaskForce IPv6 dit jaar dertig aanmeldingen van implementaties ontvangen. In de categorie Particulieren waren geen aanmeldingen. Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact. Voorzitter van de taskforce Erik Huizer deelde de awards uit.

Winnaars van de awards

De uitreiking van de IPv6 Awards 2010 vond plaats tijdens het Jaarcongres ECP-EPN. De prijzen (geldbedragen tot 15.000 euro, een week lang consultancy en twee laptops met een jaar lang mobiel internet) werden ter beschikking gesteld door SIDN, Surfnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4all en KPN.

Internet Service Providers: XS4all
Als ISP biedt XS4all native IPv6 aan haar klanten aan. Zowel de pilot als de lancering hebben veel media-aandacht opgeleverd. Dit is de awareness rondom IPv6 ten goede gekomen.

Bedrijfsleven: GeenStijl
Volgens de jury is GeenStijl.nl een vooraanstaande en energieke site die veel bezoekers genereert. GeenStijl draait al ruim een jaar (met hulp van provider Prolocation) op IPv6. Recentelijk zijn gelieerde sites (zoals Dumpert.nl) ook overgezet naar native IPv6.

Overheid & Not-for-profit: Ministerie van Algemene Zaken
Het ministerie van Algemene Zaken heeft een award gewonnen met de nieuwe website www.rijksoverheid.nl die vanaf de lancering IPv6 ondersteunt. Deze website vervangt per 1 januari 2011 de zestien corporate websites van alle ministeries.

Onderwijs & Onderzoek: Studenten Net Twente
De award in deze categorie gaat naar Studenten Net Twente. Zij hebben de internetvoorziening voor de studentenhuisvesting van de UTwente naar IPv6 overgezet en het resultaat is volgens de jury op uistekende wijze gedocumenteerd.

Publicatie en Opleidingscurriculum: NGN
NGN heeft in deze categorie gewonnen met ‘Het IPv6 handboek voor de IT Professional' dat hoog scoorde op relevantie, omvang en impact. Deze publicatie is in december 2009 verschenen.

Aanmoedigingsprijs: Pieter-Tjerk de Boer
Pieter-Tjerk de Boer was genomineerd in de categorie ‘Publicatie & Onderzoek'. Hij heeft daar niet gewonnen maar de jury vond zijn inspanningen rondom het vak ‘Telematicawerken' aan de Universiteit Twente een aanmoedigingsprijs waard. Met name waardeert de jury de originele insteek dat het collegemateriaal alleen via IPv6 te benaderen is.

Van IPv4 naar IPv6

De TaskForce IPv6 heeft de IPv6 Awards in het leven geroepen om de voorlopers op het gebied van IPv6 te belonen en daarmee aandacht te vragen voor de overstap naar IPv6. IPv6 gaat op korte termijn IPv4 vervangen. ‘Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internet service providers, universiteiten, hogescholen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken', aldus de TaskForce IPv6.

Genomineerden

Categorie

Genomineerden

Internet Service Providers

XS4all, Prolocation, Strato

Bedrijfsleven

GeenStijl, Netmatch, AVM

Overheid & Not-for-profit

Ministerie van Algemene Zaken, Stichting Breedband Delft

Onderwijs & Onderzoek

Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Studenten Net Twente

Publicatie & Opleidingscurriculum

NGN, Startel, Pieter-Tjerk de Boer

Particulieren

geen nominaties

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-25T15:11:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.