Firefox steekt Internet Explorer naar de kroon

Dit artikel delen:

Internet Explorer heeft in Mozilla's Firefox een geduchte concurrent. Amper honderd uur nadat een proefversie op internet beschikbaar kwam was deze al een miljoen keer gedownload.

Het succes van Firefox verrast de Mozilla Foundation zelf ook. Men had gedacht de miljoenste 'gebruiker' pas na een dag of tien te kunnen verwelkomen. Dat bleek dus al binnen vier dagen het geval.


Frank Meeuwsen van het Utrechtse webbureau Rhinofly is een fervent gebruiker van Firefox. Het is inmiddels zijn 'default-browser'. "Ik gebruik gewoon bijna niets anders meer. Dat heeft vooral te maken met de functionaliteit van Firefox. Daarnaast zijn ook nog eens die tabbladen enorm handig. Wat ik verder prettig vindt aan Firefox is dat hij niet ingrijpt in mijn computersysteem. Dat zie je met Internet Explorer en Windows dus wel." De rss-functionaliteit in Firefox noemt Meeuwsen aardig, maar hij zegt die juist niet te gebruiken omdat hij dat te omslachtig vindt.

 

Een definitieve versie van Firefox (1.0) wordt later deze herfst uitgebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima product. Alleen jammer dat de Nederlandse vertaling (zoals altijd) weer achterblijft. In het NL moet je versie 0.9.3 nog blijven gebruiken. Bij toekomstige versies lijkt de NL-versie wel meegeleverd te worden vanuit het ontwikkelteam, maar of dat daadwerkelijk zo is ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-23T09:34:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.