Nieuwe Explorers alleen voor XP-gebruikers

Dit artikel delen:

Slecht nieuws voor al die mensen (wereldwijd zo'n 200 miljoen!) die nog geen Windows XP hebben: zij zullen ook de verbeterde en nieuwste versies van Internet Explorer niet kunnen downloaden.

Wie toch de meest recente IE-browser wil gebruiken, is dus gedwongen om zijn OS te upgraden naar XP, of te kiezen voor een andere browser - bijvoorbeeld het in opmars zijnde Firefox. Op de bekendmaking van Microsoft wordt verontwaardigd gereageerd. "Het is vreemd dat mensen voor een complete OS-update moeten betalen alleen om een up-to-date en veilige browser te kunnen gebruiken. Het lijkt erop dat Microsoft dit heeft besloten om meer mensen richting XP te dirigeren", zegt analist Michael Cherry van Directions on Microsoft, een onafhankelijk bedrijf dat het doen en laten van Microsoft op de voet volgt.  

 

Microsoft zelf zegt : "De veiligste Windows-versie op de markt is gewoon XP met SP2. Het is toch logisch dat de laatst uitgebrachte producten het best beveiligd zijn?" Daarnaast stelt Microsoft dat andere bedrijven ook niet hun oudere producten upgraden wanneer er nieuwe technologieën beschikbaar komen. "Neem Ford. Hadden die al hun auto's moeten terugroepen en alsnog moeten uitrusten met anti-blokkeerremmen toen die op de markt kwamen? Nee. Als je nieuwe technologieën wilt gebruiken, zul je nieuwe producten moeten gebruiken", aldus een woordvoerder.

Ook voor het bezwaar dat dat Internet Explorer een op zichzelf staand product zou moeten zijn is Microsoft niet gevoelig. "IE is sinds het moment van release altijd onderdeel geweest van Windows", stelt het bedrijf.


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

dat is ook de reden waarom de EEC hen heeft aangepakt....

Géén Open Source/ OPzich zelf staand OS

Géén Aparte Toespassingen/ALLES ingeintegreerd

Dus de mensen worden wel GEDWONGEN

OF meegaan in de MS WAY One

Of naar een ander OS gaan met alle consequenties van incompatibiliteit...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-27T11:56:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.