Samsung wil van Almere echte ict-stad maken

Dit artikel delen:

Samsung Electronics en de Gemeente Almere gaan er gezamenlijk voor zorgen dat Almere één van de meest vooraanstaande technologiesteden van Europa wordt. Bij een recent bezoek aan de gemeente heeft Jong-Yong Yun, vice chairman en ceo van Samsung Electronics aangegeven nauw te willen samenwerken door kennis te delen en ervaring op te doen met technologische innovaties in Almere.

Yun was vorige week in Almere voor een officieel bezoek aan het zojuist geopende Unet Breedbanddiensten Centrum in Almere. Dit demonstratiecentrum toont de mogelijkheden van breedband thuis en op het werk. Het centrum - vergelijkbaar met de Zuid-Koreaanse woningen en kantoren die Samsung volgens het eigen Homevita-concept heeft ingericht - is een initiatief van Unet en de alliantiepartners Samsung Electronics, Cisco Systems, IBM, Samas Nederland, Sara en Schuuring. Alle toepassingen die in het Unet Breedbanddiensten Centrum worden getoond, zijn de realiteit en beschikbaar voor de 1700 woningen en vijfhonderd bedrijfspanden uit het glasvezelgebied van de Almere Fiber Pilot die in 2005 worden opgeleverd.
 
Samsung Electronics en gemeente Almere willen de economische en sociale ontwikkeling van Almere stimuleren door de mogelijkheden te tonen die geavanceerde consumentenelektronica en breedbandinformatie- en communicatiediensten nu al bieden. In plaats van technologieën op de markt te brengen die het leven moeilijker en gecompliceerder maken, wil Samsung een 'digitale' levensstijl creëren die leuker, makkelijker, veiliger en gezonder is dan onze huidige levensstijlen.
 
Vanuit deze visie heeft Samsung Electronics het demonstratiecentrum in Almere ingericht met geavanceerde oplossingen, zoals een 'entertainment' oplossing, 'home control' oplossing voor een geautomatiseerd huishouden en een 'security' oplossing. Hiervoor heeft het bedrijf innovatieve producten geïntegreerd zoals plasma- en lcd-schermen, een internetkoelkast en een magnetron die gekoppeld is aan een digitale deurbel. In de nabije toekomst zal Samsung het demonstratiecentrum ook uitrusten met eHealth en eEducation oplossingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar is dat demonstratiecentrum in Almere (c.q. hoe is het bereikbaar)? Als inwoner van Almere ben ik erg geïnteresseeerd in deze ontwikkelingen.

Beste Ruud,

Even Googlen leverde op:
De 8e verdieping van de Rabotoren in Almere is omgetoverd tot een spetterende breedbandshow.
Zie hier: http://www.unet.nl/?page=dienstencentrum
Succes en als je bent wezen kijken hoor ik of het leuk was.

groeten, Milé

Het UNET Breedbanddiensten Centrum is gevestigd op de Landdrostdreef 100 in Almere ( www.unet.nl ).
Overigens zijn de huizen en bedrijven binnen het pilot gebied reeds sinds april 2004 met succes aangesloten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-29T11:04:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.