Ontwikkeling aandeel Google verrast analisten

Dit artikel delen:

Zes weken geleden ging Google naar de beurs. De koersontwikkeling verrast beleggers en analisten.

De prijs van het aandeel zit deze week flink in de lift nadat vijf grote Amerikaanse zakenbanken hun adviezen hebben bijgesteld. De banken, waaronder Credit Suisse First Boston, J.P. Morgan Chase en Morgan Stanley, die ook betrokken zijn geweest bij de beursgang zijn verrast door de goede koers van het aandeel, schrijft Webwereld. Vlak voor beursgang werd de prijs verlaagd tot 85 dollar per stuk. Aanvankelijk had Google een prijs voor ogen tussen de 108 en 135 dollar. Dit was in de ogen van veel investeerders en analisten te hoog. Die mening wort nu, zes weken later, gelogenstraft. Het aandeel stond gisteren namelijk op 131 dollar.
 
Het optimisme wordt voor een belangrijk deel ingegeven door de positieve geluiden die in de markt klinken over tekstadvertenties op internet. Google moet het voor zijn inkomsten juist hiervan hebben. In het vandaag afgesloten derde kwartaal is er waarschijnlijk 10 procent vaker op tekstadvertenties van Google geklikt dan in het voorgaande kwartaal. De officiële kwartaalcijfers worden medio oktober vrijgegevent. Ook het gerucht dat de groei van het internetgebruik en het gebruik van zoekmachines zou stagneren lijkt een storm in een glas water.
 
Overigens is Google geen uitzondering in zijn beursgedrag. Ook Yahoo vertoont een soortgelijke koers. Voor een aandeel Yahoo werd woensdag ruim 33 dollar betaald. Dat is 15 procent meer dan de koers op 19 augustus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-30T12:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.