Software steeds belangrijker voor rfid

Dit artikel delen:

Naar mate steeds meer rfid-toepassingen in zwang raken zal de daaraan gekoppelde software steeds belangrijker worden. Met name voor 'real time data caching' en voor 'complex event processing' zal een steeds grotere rol zijn weggelegd.

Dat zegt ’rfid-evangelist’ Mark Palmer van Progress Software-dochter ObjectStore tegen Emerce. Volgens hem zal het bijhouden van datastromen die aan rfid-objecten worden gekoppeld steeds belangrijker maar ook steeds ingewikkelder worden.

 

Rfid is vanwege de tags en de rfid-lezers nu nog vooral een hardware-issue, maar naarmate rfid steeds gewoner wordt, zal het toekennen van unieke kenmerken aan rfid-tags steeds belangrijker worden en daarvoor heb je intelliegente software nodig, doceert Palmer. “Je gaat naar een situatie toe dat je niet alleen meer wil weten dat je iets aan het vervoeren bent in je logistieke keten, maar dat je dus ook wil weten wat je aan het vervoeren bent en wat voor specifieke kenmerken het bewuste object heeft,” zegt Palmer die even in Nederland is. Bij een eerdere gelegenheid dit jaar zei Palmer al tegen Emerce dat rfid nog verre van perfect is.

Een uitgebreidt artikel is te vinden op Emerce

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-05T11:17:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.