Nieuw browser werkt niet onder Windows XP

Internet Explorer 9 is 14 maart beschikbaar

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Microsoft stelt vanaf 14 maart 2011 webbrowser Internet Explorer (IE) 9 beschikbaar. De webbrowser is vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd te downloaden. Dat maakt hoofdontwikkelaar Dean Hachamovitch bekend via een blogpost.

De leverancier zegt dat het gebruikersgemak van de webbrowser is verbeterd door het gebruik van minder vensters, downloadbeheer en rechtstreeks zoeken in de adresbalk. Om de prestaties te verbeteren, gebruikt Internet Explorer de rekenkracht van de grafische processor (gpu). Zo moeten taken als videostreaming en online gamen sneller verwerkt worden.

Volgens Computerworld levert Microsoft een toolkit waarmee ict-beheerders de illegale installatie van de nieuwe browserversie op bedrijfs-pc's kunnen voorkomen.

IE9 verschijnt twee jaar na de lancering van de voorganger IE8, dat is iets sneller dan de tijd die tussen IE7 en IE8 zat. Daar zat twee jaar en vijf maanden tijd tussen.

In maart 2010 gaf Microsoft de eerste 'platform preview' vrij van de nieuwe webbrowser. In september 2010 stelde de leverancier een bètaversie van de software beschikbaar die in februari 2011 werd opgevolgd door de 'release candidate'. De leverancier zegt dat de definitieve versie nog wat verrassingen heeft.

Niet bruikbaar met XP

Internet Explorer 9 is niet beschikbaar voor gebruikers van het nog altijd veel gebruikte besturingssysteem Windows XP. Concurrerende browserleveranciers als Google (Chrome) en Mozilla (Firefox) maken hun producten wel geschikt voor dat besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"...een toolkit waarmee ict-beheerders de illegale installatie van de nieuwe browserversie op bedrijfs-pc's kunnen voorkomen"

Ik neem aan dat IE 9 gratis is, dus dat het nooit illegaal is als je dat installeert. Maar er wordt waarschijnlijk bedoeld dat bedrijven IE 9 kunnen blokkeren als dat onwenselijk is omdat dat bijv. niet compatibel is met bedrijfsapplicaties.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-10T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.