Europese domein .eu wordt eindelijk werkelijkheid

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft eindelijk de weg vrij gemaakt voor het nieuwe Europese domein '.eu'. De overeenkomst daartoe met de uitgevende organisatie Eurid is in Brussel getekend.

Volgens het contract zal het nog acht tot negen maanden duren voor iemand een .eu domein kan registreren. In eesrte instantie zullen de eerste vier maanden van registratie zowel eigenaren van merken en copyrights als autoriteiten een voorkeursbehandeling krijgen in het laten vastleggen van .eu domeinen. Zo wil de EU voorkomen dat gevestigde merken hun .eu domein verliezen aan piraterij.
 
Ondanks dat de overeenkomst getekend is voor de introductie van '.eu', is registratie nog voorlopig dus nog niet mogelijk. Markus Eggensperger, advocaat bij United Domains AG, een dochteronderneming van Lycos Europe, waarschuwt daarom voor aanbieders van dure reserveringen. Alleen gratis reserveringen worden aangeraden Deze worden door diverse gerenommeerde bedrijven, zoals Lycos Webhosting aangeboden. Zij brengen de kosten pas in rekening als de registratie is voltooid. Een reservering is zeker aan te raden in de verwachte run op de nieuwe .eu domeinnamen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-15T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.