ISP-brancheorganisaties kondigen fusie aan

Dit artikel delen:
Samenwerken

De Stichting ISP Belang en de Vereniging ISPConnect Nederland fuseren per 1 juni 2011 tot de branchevereniging ISPConnect. De organisaties melden dat de onderlinge samenwerking van de afgelopen anderhalf jaar dusdanig goed bevallen is, dat besloten is tot een samensmelting. 'Door het vormen van één grote brancheorganisatie kunnen de belangen van de aangesloten internetservicedienstverleners beter behartigd worden', stellen de betrokkenen.

De nieuwe branchevereniging zegt straks ruim tien procent van de in Nederland actieve internetserviceproviders te vertegenwoordigen. ISP Belang is een stichting met meer dan negentig deelnemers. Zij kunnen ervoor kiezen om lid te worden van ISPConnect dat op dit moment ruim vijftig leden telt. De nieuwe vereniging krijgt ook een nieuw bestuur, waarschijnlijk wordt dat een mix van de huidige bestuursleden van de twee organisaties. Wel hebben de voorzitters van beide partijen aangegeven ermee te willen stoppen.

ISP Belang en ISPConnect hebben intensief samengewerkt bij de onderhandelingen over een Vereniging van Registrars (VvR). Eind maart 2011 werd bekend dat de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) akkoord is gegaan met de vorming van zo'n vereniging. Met de VvR willen de registrars - isp die domeinnamen registreren bij de SIDN - meer invloed krijgen op het beleid van de SIDN. De samenwerking van de SIDN met de registrars wordt in de statuten vastgelegd en de mogelijkheden voor de registrars om betrokken te zijn, worden verruimd. Zo is er regelmatig overleden en zal het bestuur van de VvR betrokken worden bij de benoeming van één van de leden van de raad van toezicht van SIDN.

De voorheen stroeflopende samenwerking met de SIDN was aanleiding voor het opzetten van de Stichting ISP Belang in 2009. Een aantal internetserviceproviders vond, nadat er onenigheid ontstond onder de leden van de SIDN over tarieven en inspraak, dat de bestaande verenigingen voor internetserviceproviders te passief waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T09:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.