.nl-domein bestaat 25 jaar

Dit artikel delen:

Het landendomein .nl bestaat 25 jaar. 25 april 2011 was het een kwart eeuw geleden dat het .nl-domein in gebruik werd genomen door Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). Dat instituut nam in 1986 het beheer op zich en daarmee werd .nl het eerste actieve landendomein buiten de Verenigde Staten. Inmiddels zijn ruim 4,4 miljoen .nl-domeinen geregistreerd. Nederland heeft na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de meeste registraties op een landendomein.

Nederland heeft bovendien de op een na hoogste domeinnaamdichtheid per hoofd van de bevolking, 35 domeinen per honderd inwoners inwoners, meldt Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN ) dat sinds 1996 het domein beheert. In 2010 registreerde SIDN een recordaantal domeinen.

Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: 'In 1986 hadden de Nederlandse internetpioniers geen idee dat 25 jaar later 94 procent van de Nederlandse bevolking internet zou hebben en dat we gemiddeld per maand ruim 39 uur online zouden zijn. (...) Het is nog niet zo lang geleden dat alleen universiteiten een internetverbinding hadden om data uit te wisselen. Het is goed dat we ons realiseren hoe razendsnel die ontwikkeling is geweest. Omdat het iets zegt over wat ons nog te wachten staat.'

Het 25-jarig bestaan wordt gevierd met verschillende bijeenkomsten, de uitgave van een boek over 25 jaar internetontwikkelingen in Nederland en een tentoonstelling die speciaal gericht is op kinderen in samenwerking met museum Nemo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En dan te denken dat men in het begin particulieren het registreren van een domein onmogelijk maakte door kvk inschrijving te eisen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-26T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.