SIDN prijst Beertema om bijdrage aan .nl-domein

Dit artikel delen:

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft internetpionier Piet Beertema bedankt voor zijn bijdrage aan het 25-jarige bestaan van het .nl-domein. Beertema verkreeg op 25 april 1986 het .nl-domein toen hij als systeembeheerder werkte bij het CWI (Centrum voor Wiskunde en Informatica). Tot de oprichting van SIDN in 1996 werden .nl-domeinnamen door Beertema geregistreerd. SIDN doneert geld voor de restauratie van Stoomgemaal Halfweg.

Beertema, die sinds 2004 met de vut is, is conservator van het Stoomgemaal Halfweg. Dat is één van de twee nog overgebleven, werkende stoomgemalen in West- en Midden-Nederland. In de negentiende eeuw stonden er ongeveer vijfhonderd stoomgemalen in Nederland.

Om Beertema te bedanken voor zijn initiatief tot en inzet voor het .nl-domein, levert SIDN een financiële bijdrage aan de restauratie van het gebouw. Daarnaast wordt het geld gebruikt om een educatieprogramma op te zetten. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt.

‘Godfather of.nl'

Algemeen directeur van SIDN Roelof Meijer: 'Al lijken stoom en internet ontzettend ver uit elkaar te liggen, ze zijn allebei kenmerken voor tijdperken. De negentiende eeuw stond in het teken van de industriële revolutie en stoom. De twintigste eeuw stond in het teken van de digitale revolutie en internet. Net als met het internet nu veranderde stoomtechniek destijds de wereld en maakte het onbereikbare bereikbaar.'

Meijer vindt die symboliek passend. 'Bovendien zet Beertema zich in Halfweg met veel passie belangeloos in voor de Nederlandse samenleving, dat is de andere parallel. Ik ben blij dat wij de ‘godfather of.nl' op deze manier kunnen steunen en dank kunnen tonen voor zijn cruciale rol in het succes van het .nl-domein.'

Interview

Lees ook het interview met Piet Beertema over de begintijden van internet: 'Internet leed kwakkelend bestaan in 1988'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-05T08:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.