Google komt niet met eigen browser

Dit artikel delen:

Met de mededeling dat de onderneming niet werkt aan de bouw van een eigen browser maakt Google aan alle speculaties een einde. De zoekmachine-expert wil zich niet mengen in een 'browseroorlog'.

"Wij gaan geen browser bouwen", zegt Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google. Hij maakt daarmee een einde aan een reeks speculaties over een eigen browser van Google. De speculaties werden gevoed toen Google onlangs drie mensen in dienst nam die zouden kunnen helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe browser. Het ging om twee mensen die betrokken waren bij de ontwikkeling van Internet Explorer en om een Java-ontwikkelaar van Sun. Ook bleek dat Google het domein Gbrowser.com had geregistreerd.
 
In oktober liet Google-bestuurslid en investeerder John Doerr al weten dat het bedrijf 'voorlopig' niet met een eigen browser komt. In een interview met The Financial times bekrachtigt Schmidt de opmerking van Doerr, maar hij laat wel enige ruimte over. Het kan namelijk zo zijn dat Google zelf geen browser bouwt, maar er een 'adopteert'. In het geruchtencircuit wordt al gesproken van een speciale versie van Mozilla's Firefox.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-26T15:22:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.