SIDN verspreidt tijdschrift '25 jaar .nl'

Dit artikel delen:

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verspreidt het magazine '25 jaar .nl'. In dat tijdschrift wordt stilgestaan bij het 25-jarige bestaan van het .nl-domein. In het magazine staan onder andere artikelen over de geschiedenis van het .nl-domein, de favoriete .nl-websites van internetgebruikers en een verhaal over internetmiljonairs. Ook wordt er aandacht besteed aan cybercriminaliteit, toekomstige ontwikkelingen en de juridische aspecten van het .nl-domein. Nico Dijkshoorn en Kluun schreven columns voor de uitgave.

Het landendomein .nl bestaat 25 jaar. Dat viert SIDN met verschillende activiteiten. Eerder werd internetpionier Piet Beertema bedankt voor zijn bijdrage aan het domein. Bovendien maakte SIDN bekend dat in het jubileumjaar een recordaantal .nl-domeinen is geregistreerd. Beertema verkreeg in 1986 het beheer van het .nl-domein, waarmee .nl het eerste actieve landendomein ter wereld werd.

De allereerste .nl-domeinnaam was cwi.nl en deze is nog steeds actief. In 1996 heeft het CWI (Centrum voor Wiskunde en Informatica) samen met SURFnet en NLnet, SIDN opgericht om het beheer over te nemen. Tegenwoordig is het .nl-domein het op twee na grootste landendomein ter wereld met ruim 4,4 miljoen actieve domeinnamen. In 2010 groeide het aantal .nl-domeinnamen met een half miljoen. Volgens SIDN is het een van de veiligste top level-domeinen ter wereld. Het magazine wordt verdeeld onder relaties van SIDN en is te bestellen via de website van de domeinregistreerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T09:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.