Fortis bouwt participatiemaatschappij Nesbic af

Dit artikel delen:

Fortis doet afstand van haar participatiemaatschappij Nesbic. Deze heeft een belangrijke rol gespeeld in de financiering van tal van Nederlandse internetbedrijven, waaronder Magic Minds, Letsbuyit, Gorillapark en Escador.

De investeerder past niet langer in de nieuwe wereldwijde strategie voor onderhandse aandelenbeleggingen, zo meldt het Financieel Dagblad.

In een interview met het weekblad FEM Business vertelde Frank Verschoor deze zomer al dat het ooit door hem geleide Nesbic ICT fonds tachtig miljoen in het rood stond. Grootste fout was de investering in Letsbuyit.com, zo gaf Verschoor toen toe. Verschoor is tegenwoordig ’managing partner’ bij de Modern Media Group, een ict-bedrijf met ontwikkelcentra in Amersfoort en Targu-Mures (Roemenië). Daarnaast leidt hij een eigen management bedrijf genaamd Freewind.

Het beheer van drie bestaande portefeuilles bij Nesbic wordt nog tot het einde van de looptijd voortgezet. Daarna krijgen de investeerders hun geld terug en zal de participatiemaatschappij vermoedelijk worden opgeheven.

Het beheer van een vierde Nesbic-fonds wordt volgens het FD ondergebracht in beheermaatschappij Bencis Capital Partners. Dit fonds richt zich grotendeels op ’traditionele’ middelgrote bedrijven in de Benelux

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-09T10:17:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.