Verhuizen domeinnamen wordt makkelijker

Dit artikel delen:

Het verhuizen van een tld-domeinnaam naar een andere service provider wordt vanaf aanstaande vrijdag makkelijker. Nieuwe regels van Icann 'dwingen' lastige providers domeinnamen af te geven.

Nog steeds moet de eigenaar van een tld-domeinnaam (.com, .net., .info, etc) toestemming geven aan, dan wel een verzoek indienen bij de nieuwe service provider voor het verhuizen van de domeinnaam. Deze kan dan het verzoek bij de huidige provider neerleggen. Nieuw is dat als deze niet reageert binnen vijf dagen, de transfer doorgaat.

De verliezende provider kan op zijn beurt de klant vragen of het klopt dat hij een domeinnaam wil verhuizen, maar de klant hoeft hier niet op te reageren. Als de oude provider geen reactie krijgt binnen vijf dagen en geen geldige reden heeft om de domeinnaam te blokkeren (openstaande rekeningen, fraude), dan moet hij meerwerken aan de verhuizing.

Met deze nieuwe verhuisregels van de Icann moet het voor domeinnaam-eigenaren makkelijker worden om van provider te wisselen. Sommige 'registrars' maken het nu vrijwel onmogelijk om de domeinnaam te verhuizen door allerlei lastige eisen te stellen aan de procedure. Vanaf vrijdag moet dit afgelopen zijn.

Deze nieuwe regels gelden niet voor het verhuizen van .nl domeinnamen. Hiervoor heeft Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (Sidn) eigen regels opgesteld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het SIDN reageert niet op vragen en problemen bij de verhuizing van domeinen per email. Wij nederlanders schieten hier dus niets mee op, zeker niet als iedereen zijn/haar eigen regeltjes gaat bedenken om het eigen winkeltje te beschermen.

Ik heb zelf nooit problemen gehad met lastige domain registrars. Ik vind die nieuwe situatie heel onveilig, want als je dus niet binnen 5 dagen reageert, dan wordt de boel verhuisd.

Gelukkig kreeg ik gisteren van mijn registrar het ebricht over deze nieuwe regelgeving, en ik heb meteen al mijn .com/.net domeinnamen gelockt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-10T14:28:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.