Europa reduceert dataroamingtarieven

Dit artikel delen:

Vanaf zomer 2012 betaalt een mobiele gebruiker in het buitenland nog maar negentig cent per megabyte, gedownload via smartphone of notebook. Dat kondigt de Europese Commissie deze week aan. De Europese Commissie wil de zogenaamde 'shock bill' aanpakken en hakt in dataroamingtarieven van de mobiele aanbieders.

Op dit moment betaalt een mobiele gebruiker gemiddeld twee euro per megabyte als die e-mail of websites raadpleegt in het buitenland. Vanaf juli 2012 is dat nog negentig cent. Tegen 2014 moet het tarief verder dalen tot vijftig cent.

Europees commissaris Neelie Kroes had liever de tariefsverlaging via de marktwerking zien gebeuren, maar het gebrek aan concurrentie op het vlak van tarieven noopt nu blijkbaar tot een verdere controle op de prijzen van de telecomdienstverleners, die er niet echt blij mee zullen zijn. Roaming zorgt voor een groot deel van de winst van de mobiele dienstenleveranciers.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-04T11:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.