Microsoft niet bang voor Mozilla Firefox

Dit artikel delen:

Microsoft ziet Mozilla Firefox niet als een bedreiging voor zijn eigen internetbrowser Internet Explorer. Microsoft zegt dat de code van IE goed gecontroleerd wordt en dat Internet Explorer niet onveiliger is dan andere browsers.

Volgens Steve Vamos, managing director van Microsoft Australië ligt IE's marktaandeel niet onder vuur sinds de succesvolle lancering van Mozilla Firefox. Vamos hoorde andere mensen zeggen dat Firefox een geduchte concurrent is voor IE, maar hij ziet geen probleem.

Bizar genoeg gaf Vamos toe dat hij Firefox nog niet eens geïnstalleerd heeft en dus ook nog nooit gebruikt heeft. Hij gelooft niet dat wanneer een product extra functionaliteiten heeft, het ook een beter product is. Dit is volgens Vamos alleen het geval wanneer het extra functionaliteiten zijn die de gebruiker wil.

 

Vamos zei dat Microsoft wel nieuwe functionaliteiten zal toevoegen aan IE wanneer gebruikers daarom vragen. Als voorbeeld gaf hij tabbed browsing dat mogelijk in Internet Explorer terechtkomt. Vooralsnog is deze functionaliteit in de feedback nog niet aan de orde gekomen en staat volgens Vamos beveiliging aan de top van de wensenlijst van de gebruiker.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wel, als je naar ms ie downloads surft , dan zie je dat er verschillende browsers zijn die de IE6 als kern gebruiken, wij zijn nogal onder de indruk gekomen van de MATHON, die ms zelf ook aanbeveelt.

firefox en anderen zijn gebaseerd op mozilla achtige toestanden die constant IE6 in de weg zitten,
paar maal geprobeerd en steeds weer eraf gesmeten.....

Goh, dat is interessant (hoe 'mozilla achtige toestanden' IE6 'in de weg kunnen zitten').

Graag iets specifieker, dan kan een ander er misschien ook iets mee, anders moet ik ook nog mijn mozilla achtige toestand van mijn computer smijten. Op dit moment kan ik niets bedenken waarmee mijn mozilla achtige toestand IE6 in de weg zou kunnen zitten maar misschien mis ik iets.

Natuurlijk beveelt ms 'zelf ook' allerlei variaties op zijn eigen produkten aan, daar houden ze immers controle over vanwege die IE6 kern (zoals internet explorer extensies enz. enz.). Daar hebben ze heus geen centje pijn aan.

Enfin, ik verneem nog nadere uitleg van je (mag ik hopen).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T10:22:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.