Omzet Google stijgt naar ruim 9 miljard dollar

Zoekmachine- en internetbedrijf Google heeft in het tweede kwartaal van 2011 zijn en winst zien groeien. De bruto-omzet steeg met 32 procent naar 9,03 miljard dollar. De winst steeg met 36 procent naar 2,51 miljard dollar. Een jaar geleden was dat nog 1,84 miljard dollar. Google verdiende met zijn internetsites 6,23 miljard dollar. Dat is 69 procent van de totale omzet.

54 procent van de omzet wordt inmiddels buiten Noord-Amerika gehaald, zo'n 4,87 miljard dollar. Ceo Larry Page spreekt van een recordkwartaal. Ook de aanmeldingen voor de sociale netwerksite Google+ lopen goed. Volgens analisten zijn er twee weken na de lancering van het sociale netwerk tien miljoen mensen actief op Google+.

Traffic acquisition costs (tac) waren goed voor 2,11 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 1,73 miljard dollar. Tac is het bedrag dat Google aan partners betaalt voor elke gebruiker die via de website of het programma van de partner aangeleverd wordt. De Tac omzet wordt afgetrokken van de bruto omzet die Google maakt.

De omzet uit sites van partners die de AdSense programma's gebruiken bedroeg 2,48 miljard dollar, zo'n 28 procent van de totale omzet in het tweede kwartaal van 2011. Dat is een stijging van twintig procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2010.

Oorlogskas

De gemiddelde kosten per klik (cpc: cost per click) steeg in het tweede kwartaal van 2011 met 12 procent. In het eerste kwartaal van 2011 was dat nog zes procent. Het aantal betaalde ‘clicks' groeide met achttien procent vergeleken met dezelfde periode van 2010. Cpc is een advertentie betalingsmodel waarbij de adverteerder alleen betaalt wanneer er daadwerkelijk op een advertentie geklikt wordt. Een adverteerder betaald dus letterlijk voor bezoekers in plaats van voor advertentie impressies.

Google heeft per 30 juni 2011 wereldwijd 28.768 werknemers in dienst. Dat is meer dan de 26.316 werknemers dat het op 31 maart 2011 in dienst had. Het bedrijf heeft nu 39,1 miljard dollar aan kapitaal om bijvoorbeeld overnames te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nog even en ze weten bij Google niet meer wie de baas is! Zo'n bedrijf moet wel een balans vinden in zijn aanwezigheid hier op aarde. Anders gaat het net als de mensheid aan zichzelf ten onder.

Met vriendelijke groet, Johannes

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-15T17:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.