Groningen Internet Valley boekt eerste succesjes

Dit artikel delen:

De onlangs opgerichte organisatie Groningen Internet Valley wil Groningse ict-ondernemers aantrekken die plannen hebben voor originele internetdiensten en daarvoor breedband en hoogwaardige apparatuur nodig hebben. De eerste projecten zijn inmiddels van start gegaan.

De Groningen Internet Valley is opgericht op initiatief van de Groningen Internet Exchange - een knooppunt van breedbandverbindingen - en wordt ondersteund door bedrijven als Sun Microsystems, Cisco Systems, Atos Origin en Essent Kabelcom. Ook de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), het Rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen, de Gemeente Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zijn er bij betrokken. De organisatie biedt adviezen, een entree naar mogelijke financiële ondersteuning en toegang tot onbeperkte bandbreedte. Eerder dit jaar heeft Groningen Internet Valley nog 450.000 euro subsidie gekregen van de noordelijke provincies.

Vooralsnog gaat de aandacht uit naar streaming- en multimedia, nieuwe asp-diensten en gaming. Ook zijn speciale toepassingen voor de gezondheidszorg (e-health) of nieuwe communicatiemogelijkheden tussen overheden en burgers (e-government) in ontwikkeling.

Volgens de Groninger Internet Courant zijn er al 25 serieuze intake gesprekken geweest, waarvan er zeven zijn goedgekeurd. Wanneer deze projecten een jaar gedraaid hebben, kunnen de ondernemers zich vestigen in de nieuwe Mediacentrale of op andere geschikte locaties in Noord-Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-18T12:21:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.