Sun en Microsoft: morgen details samenwerking

Dit artikel delen:

Sun Microsystems en Microsoft onthullen morgen details over hun samenwerking. De twee voormalige aartsrivalen geven een voortgangsrapport over de technologische toenadering tussen de respectievelijke producten.

Daarnaast zullen ze uitleg geven over de omvang - en dus ook grenzen - van de samenwerking. Suns technologiedirecteur Greg Papadopoulos doet deze aankondigingen samen met een topman van Microsoft.
Papadopoulos heeft de afgelopen maanden uitgebreide gesprekken over technologie gevoerd met Microsofts mede-oprichter Bill Gates, tegenwoordig chief software architect. Dit betreft interoperabiliteit van onder meer software voor webdiensten.
De samenwerking is in april dit jaar begonnen nadat Sun-ceo Scott McNealy en Microsoft-president Steve Ballmer onverwacht vrede sloten. Sindsdien is het vrij stil geweest rondom de plannen voor toenadering en de software-aansluiting zelf. McNealy gaf midden oktober nog aan dat de integratie gestaag verloopt, maar dat het een complexere klus is dan eerst werd gedacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-30T15:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.